• Business

    Αγορά: Θετική και δίκαιη η διεύρυνση των μέτρων- Ερώτημα οι επιταγές


    Με ικανοποίηση υποδέχθηκε ο επιχειρηματικός κόσμος τη νέα, τρίτη κατά σειρά, δέσμη οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού.

    Παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στο mononews.gr μετά την κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας αναφέρουν πως πρόκειται για πολύ θετικά μέτρα, τα οποία έρχονται να καλύψουν κενά των προηγούμενων καθώς αφορούν περισσότερες επιχειρήσεις και εργαζομένους ενώ χαρακτηρίζουν ενθαρρυντική τη βούληση της κυβέρνησης να λάβει πρόσθετα μέτρα, εφ’ όσον το φαινόμενο συνεχίσει να ταλαιπωρεί την ελληνική οικονομία.

    Υπογραμμίζουν ωστόσο πως πρέπει να διευκρινισθεί το συντομότερο δυνατό το θέμα που υπάρχει με τις επιταγές, οι οποίες όπως λένε «είναι θηλιά στο λαιμό των επιχειρήσεων» ενώ κάποιοι εκτιμούν πως πρέπει να εξετασθεί η επίσπευση των μέτρων μείωσης της φορολογίας, τα οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει του χρόνου.

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης σημειώνει πως η νέα δέσμη μέτρων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, χαρακτηρίζονται δίκαιη την ένταξη και άλλων επιχειρήσεων που πλήττονται από τις συνέπειες του ιού ενώ σημειώνει πως θα πρέπει να εξετασθεί η μείωση της εταιρικής φορολογίας που θα έχει νομοθετηθεί για το 2021, από φέτος, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πίεση που θα δεχθούν οι επιχειρήσεις από την συσσώρευση των χρεών.

    Ιδιαίτερα στέκεται και στο θέμα της ρευστότητας, λέγοντας πως χρειάζεται τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ να χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης κυρίως προς τις ΜμΕ. «Πρέπει να στερεώσουμε τα θεμέλια της οικονομίας μας», αναφέρει ο ίδιος.

    Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του ΕΣΑ, λέγοντας πως τα νέα μέτρα καλύπτουν κενά των προηγούμενων. Αναφέρει ωστόσο πως μένει διευκρινιστεί το θέμα των επιταγών, το οποίο απασχολεί χιλιάδες επιχειρήσεις.

    Ο πρόεδρος του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, λαμβάνοντας σωστές αποφάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού ενώ εκτιμά ότι η ένταξη στο QE θα συμβάλει να απελευθερωθεί περισσότερη ρευστότητα στην αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ