• Business

    Τίτλοι τέλους για τον Στέφανο Βλαστό της ΕΤΑΔ

    • NewsRoom
    Στέφανος Βλαστός, ΕΤΑΔ

    Στέφανος Βλαστός, ΕΤΑΔ


    Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ Στέφανου Βλαστού ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες χθες η διοίκηση του Υπερταμείου (Γρ. Δημητριάδης)  (ΕΕΣΥΠ) όπου υπάγεται η Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου.

    Υπενθυμίζεται ότι στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) διεξάγεται διαχειριστικός έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών, από τον οποίον σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν προκύψει κρίσιμα ευρήματα. Πριν ξεκινήσει ο έλεγχος, είχε παραιτηθεί αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές κατά της διοίκησης Βλαστού ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ Αντώνης Μπέζας.

    Εκτός από τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ΕΤΑΔ (υπόθεση Grand Resort Lagonissi, ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παραχώρηση του κάμπινγκ στην Κουρούτα, σημαντικές καθυστερήσεις στα προγράμματα ΕΣΠΑ με κίνδυνο να απώλειας κοινοτικών κονδυλίων) σοβαρότατα προβλήματα είχαν αναδείξει και οι “θεσμοί” στην Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας που έχει δημοσιεύσει η Κομισιόν. Σε αυτήν αναφερόταν ότι “δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στη βελτίωση της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου ακινήτων”, καθώς “η ολιστική στρατηγική της ΕΤΑΔ παραμένει σε εκκρεμότητα. Η ΕΤΑΔ συνέχισε τις προσπάθειές της για τη βελτίωση της απόδοσης συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων και έχει σημειώσει κάποια επιτυχία σε αυτά τα έργα”.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο κ Bλαστός υπέβαλε την παραίτηση του.

    Διαβάστε επίσης:

    Η πιστωτική με τα 3.000 ευρώ του Βλαστού της ΕΤΑΔ και η αγορά μοτοσυκλέτας, τι θα πει ο Στάσσης στους θεσμικούς και τα μυστήρια του MSCI για Μυλωνά και Μυτιληναίο

    Ξεσκονίζει τις εταιρείες προμήθειας η Επιτροπή Ανταγωνισμού

    Η Ελλάκτωρ μειοδότησε σε οδικό έργο αξίας 71 εκατ. ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ