• Business

    ΤΙΤΑΝ: Τι αναφέρει για τις μετοχές της εταιρείας η Έκθεση Αποτίμησης

    • NewsRoom
    ΤΙΤΑΝ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ


    Τη δημοσιοποίηση της από 15.11.2018 έκθεσης αποτίμησης των κοινών και προνομιούχων μετοχών της ΤΙΤΑΝ, την οποία εκπόνησε η ΑΧΙΑ Ventures Group Ltd (εφεξής ο “Αποτιμητής”), γνωστοποίησε η Titan Cement International S.A. (εφεξής ο “Προτείνων”) σε συνέχεια των από 18.10.2018 και 25.10.2018 ανακοινώσεών της, σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής που υπέβαλε για την απόκτηση του συνόλου των κοινών και προνομιούχων μετοχών εκδόσεως της “Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ” (εφεξής “ΤΙΤΑΝ”).

    Σύμφωνα με την Έκθεση Αποτίμησης, η κοινή και η προνομιούχος μετοχή της ΤΙΤΑΝ αποτιμήθηκαν στο ποσό των €20,17 και €17,65, αντίστοιχα. Αναφορικά με τη “μέση χρηματιστηριακή τιμή” (κατά την έννοια του άρθρου 2, περίπτωση (ι) του Νόμου) της κοινής και της προνομιούχου μετοχής της ΤΙΤΑΝ κατά τους έξι μήνες που προηγούνταν της 18.10.2018, σημειώνεται ότι, λόγω μη ορθού υπολογισμού, η αρχικώς ανακοινωθείσα τιμή των €20,83 και €16,62 ανά κοινή και προνομιούχο μετοχή της ΤΙΤΑΝ, αντίστοιχα, ανέρχεται κατ’ ορθότερο υπολογισμό σε €21,05 και €16,75, αντίστοιχα.

    Συνεπώς, το δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα ανά κοινή και προνομιούχο μετοχή της ΤΙΤΑΝ που ο Προτείνων θα προσφέρει ως εναλλακτική δυνατότητα στους μετόχους της ΤΙΤΑΝ στο πλαίσιο της άσκησης των δικαιωμάτων εξαγοράς και εξόδου, κατ’ άρθρα 27 και 28 του Νόμου, εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις αυτών των διατάξεων, δηλαδή εφόσον, κατά τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα έχουν προσφερθεί νομίμως και εγκύρως στον Προτείνοντα κοινές μετοχές ΤΙΤΑΝ που θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% των δικαιωμάτων ψήφου της ΤΙΤΑΝ, και προνομιούχες μετοχές ΤΙΤΑΝ που θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του προνομιούχου μετοχικού κεφαλαίου της ΤΙΤΑΝ, διαμορφώνεται τελικώς σε €21,05 και €17,65, αντίστοιχα.

    Δείτε εδώ την έκθεση αποτίμησης για την ΤΙΤΑΝ



    ΣΧΟΛΙΑ