• Business

    ΤΙΤΑΝ – Αστεροσκοπείο Αθηνών: Παρουσιάζουν… «Του καιρού τα μυστικά…» στο εργοστάσιο Δρεπάνου Αχαΐας

    • NewsRoom


    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της Διαδραστικής Εκπαιδευτικής Έκθεσης «Του Καιρού τα Μυστικά…», που διοργανώνει ο ΤΙΤΑΝ στο εργοστάσιο Δρεπάνου Αχαΐας.

    Πρόκειται για μία συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της Μετεωρολογίας, από την εξέλιξή της ανά τους αιώνες και τα όργανα που χρησιμοποιεί σήμερα, έως την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

    Ο σχεδιασμός και η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκουν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συγκεκριμένα στην Επιστημονική Ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων και Υδάτων»,του meteo.gr. Η υλοποίηση της έκθεσης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, ο οποίος και παρέστη στην εκδήλωση των εγκαινίων.

    «Του Καιρού τα Μυστικά…» παρουσιάζονται σε τρεις θεματικές ενότητες ενώ ο συνδυασμός βίντεο, προσομοιώσεων, πειραμάτων και διαδραστικών εφαρμογών προσφέρει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τον τρόπο προστασίας από αυτά. Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων που διοργανώνει ο ΤΙΤΑΝ στις περιοχές δραστηριοποίησης του.

    Τα εγκαίνια τίμησε με τη παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

    Στα εγκαίνια, επίσης, παραβρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο Περιφερειάρχης, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Δημήτριος Καραβίδας, Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών, ο κ. Χρήστος Παπασημακόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας και ο κ. Ζώης Σπηλιόπουλος, Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού.

    Εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου παραβρέθηκαν ο κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ο κ. Νικόλαος Βερετάνος, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου, ο κ. Ιωάννης Τσακαρέστοςκαι η κ. Ουρανία Ζήση από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, ο κ. Νικόλαος Μπακουλόπουλος από τη Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων και ο κ. Σταύρος Βαρβατσούλης, Δασάρχης Πατρών.

    Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με τη παρουσία τους ο κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, Δήμαρχος Αιγιάλειας, ο κ. Ευάγγελος Κατσακούλης, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ρίου του Δήμου Πατρέων, η κ. Αναστασία Τογιοπούλου, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μεσσάτιδας, Παραλίας & Βραχναίϊκων του Δήμου Πατρέων, ο κ. Γεώργιος Παρασκευόπουλος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Θεμάτων του Δήμου Ερυμάνθου, ο κ. Ηλίας Βέρρας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών του Δήμου Ερυμάνθου, καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αραχωβιτίκων, Δρεπάνου, Ψαθοπύργου κ.κ. ΣοφίαΜητρούλια, Παναγιώτης Κολοκυθάς, Βασίλειος Σακελλαράκης αντιστοίχως.

    Επίσης, παραβρέθηκαν εκ μέρους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου &Δυτ. Ελλάδος ο κ. Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος Δ.Σ., ο κ. Κυριάκος Πέττας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και ο κ. Νικόλαος Κοτσώνης, Γενικός Διευθυντής ενώ εκ μέρους του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας ο Πρόεδρός του, κ. Βασίλειος Αϊβαλής.

    Την επίσημη έναρξη της διαδραστικής έκθεσης παρακολούθησε και πλήθος εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Φορέων, Οργανισμών και Οικολογικών Οργανώσεων από την τοπική κοινωνία, καθώς και πελάτες και συνεργάτες των εταιριών ΤΙΤΑΝ και INTERBETON.

    Στον χαιρετισμό του, ο Διευθυντής του Εργοστασίου Δρεπάνου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παρουσιάζουμε στο Εργοστάσιο Δρεπάνου την Έκθεση «Του Καιρού τα Μυστικά…», μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας του Εργοστασίου. Άλλωστε, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αναγνωρίζεται ως η πρώτη εταιρία που εφάρμοσε στην πράξη την έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα.

    Στόχος των δράσεων που υλοποιεί το Εργοστάσιο είναι να ενδυναμώνει τις σχέσεις εμπιστοσύνης και να καλλιεργεί τους δεσμούς μας με τους κατοίκους και τους φορείς με τους οποίους συμβιώνουμε καθημερινά. Κι αυτός ο στόχος χτίζεται μόνο σε γερά θεμέλια διαφάνειας, ακεραιότητας και συνεχούς βελτίωσης.

    Φιλοδοξούμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε στο μέλλον και άλλες ευκαιρίες που θα προσφέρουν στους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής μας δυνατότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και εξοικείωσης με τον σύγχρονο κόσμο και τις προκλήσεις του. Η κλιματική αλλαγή είναι μία από αυτές και μάλλον είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό για την αντιμετώπισή της, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο ζωής μας.»

    Η έκθεση διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης και ξενάγησης σχολείων και ομάδων: Δευτέρα- Παρασκευή 9:00- 13:00, εκτός Τρίτης, κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλέφωνα: 2610 964215- 2610 964212.

    Ώρες λειτουργίας για το ευρύ κοινό: Τετάρτη- Παρασκευή 16:00-18:00 και Σάββατο 11:00- 16:00, εκτός επίσημων αργιών.

    Διεύθυνση: Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, Δρέπανο Αχαΐας.

    Σχεδιασμός- Επιστημονική Επιμέλεια: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ Επιστημονική Ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας του meteo.gr.



    ΣΧΟΛΙΑ