• Business

    Τηλ. Λαβίδας στο mononews.gr: «Δική μου δουλειά είναι να φτιάχνω αξία για την Lavipharm – Δουλειά των funds να πουλάνε ή να αγοράζουν»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τηλέμαχος Λαβίδας, Lavipharm

    Τηλέμαχος Λαβίδας, Lavipharm-Μέλος ΔΣ Lavisoft


    «Δική μου δουλειά είναι να πετυχαίνω τα νούμερα και τους στόχους που έχουν τεθεί στο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

    Οι επενδυτές που έχουν μπει στην αύξηση κεφαλαίου θα κρίνουν αν θα πρέπει να κρατήσουν τις μετοχές τους ή να τις πουλήσουν».

    Αυτό δήλωσε στο  mononews.gr ο διοικητικός ηγέτης της Lavipharm κ. Τηλέμαχος Λαβίδας στο πλαίσιο παρουσίασης για την αλλαγή σελίδας που σηματοδοτεί για την εταιρεία η αύξηση κεφαλαίου, η οποία, σημειωτέον, καλύφθηκε μερικώς, με συνολικά αντληθέντα κεφάλαια 51,28 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία ζητούσε να αντλήσει έως 58 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν έβαλαν τα εναπομείναντα σχεδόν 7 εκατ. ευρώ.

    Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αφού η εταιρεία εμφάνισε αυτομάτως θετικά ίδια κεφάλαια, μία μέρα πριν από τη διακοπή για τη γιορτή των Χριστουγέννων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την τοποθέτηση της Lavipharm στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. μετά τη δεκαετή περιπέτειά της στην Κατηγορία της Επιτήρησης.

    Ο ίδιος ο κ. Λαβίδας σε αντίθεση με τις διοικήσεις άλλων εισηγμένων που μεθοδεύουν την έξοδό τους από το Χρηματιστηριακό ταμπλό, πιστεύει στην αγορά, στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Ο ίδιος διερωτήθηκε, «είναι δυνατόν οι ανταγωνιστές μας να επωφελούνται των ευκαιριών και της δυνατότητας χρηματοδότησης κι εμείς να μένουμε άπρακτοι στην Επιτήρηση»;

    Σύμφωνα με τον κ. Λαβίδα, «είμαστε η μόνη εισηγμένη φαρμακευτική εταιρεία στο Χρηματιστήριο και σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε αξία και υπεραξίες για τους μετόχους μας. Σε αυτή τη περίπτωση αν χρειαστεί να μειώσουμε το  free float είναι κάτι που θα κάνουμε».

    Όπως είπε σε αποστροφή της ομιλίας τους, «μπορεί να έρθει η μέρα να εξαγοράσουμε άλλες εταιρείες»…

    Σχετικά με την επόμενη μέρα της Lavipharm το πλάνο είναι σαφές. Στροφή μόνο σε κερδοφόρες δραστηριότητες και προϊόντα.

    Κι αυτές είναι: Η συνεργασία με τη τσέχικη φαρμακευτική εταιρεία Zentiva στα γενόσημα φάρμακα, λανσάροντας προϊόντα για τον διαβήτη και όχι μόνο. Και δεύτερον η στρατηγική συνεργασία με τον ισραηλινό όμιλο Ticun που έχει αναλάβει τη μεγάλη επένδυση φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο, τα εγκαίνια της οποίας γίνονται άλλωστε στο τέλος του μήνα.

    Τα προϊόντα αυτά αναμένεται να λανσαριστούν στο τελευταίο 3μηνο του 2023. Σύμφωνα με τον κ. Λαβίδα, ήδη από το τέταρτο 3μηνο του 2022 η πρόβλεψη για τις πωλήσεις έχει ξεπεραστεί, δεδομένου ότι η εταιρεία είχε προαναγγείλει πωλήσεις 49 εκατ. ευρώ.

    Το διάστημα 2019 – 2021 η εταιρεία είχε ανάπτυξη 23%, όταν η αγορά μεγάλωνε με 2,5%. Η ανάπτυξη στο εξωτερικό ξεπερνά το 20% και ο στόχος είναι μέχρι το 2026 από τα 45 εκατ. ευρώ το 2018, ο τζίρος να ξεπεράσει τα 112 εκατ. ευρώ. Μόνο από την κάνναβη, η εταιρεία αναμένει το 2026 πωλήσεις 17,5 εκατ. ευρώ.

    Μέσα στους πρώτους μήνες του 2023 αναμένεται να έχει υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες για τα δάνεια. Η νέα συμφωνία θα προβλέπει μείωση στα spreads 3,5% από 4% και ανάλογα με τους στόχους και την επίτευξή τους, το spread θα μειώνεται.

    Ως προς το μέρισμα; Το 2024 θα τεθεί στους μετόχους ή η διανομή μερίσματος ή η επανεπέδυσή του. Σημειωτέον, ότι η εταιρεία έχει να δώσει μέρισμα από το 2007.

    Διαβάστε επίσης

    Intrakat: Υπογραφή σύμβασης ύψους 33 εκ. ευρώ για έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Πάρου

    Μάρκος Σιγάλας: Tρεις νέες πιστοποιήσεις του συστήματος ναυτιλιακού αυτοματισμού SHaPoLi για την EDIT Automation



    ΣΧΟΛΙΑ