• Business

    Tikun Olam: Παράγει και διαθέτει στην Ελλάδα τα πρώτα συνταγογραφούμενα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

    • NewsRoom
    Νίκος Μπέης, CEΟ της Tikun Olam Ελλάδος

    Νίκος Μπέης, CEΟ της Tikun Olam Ελλάδος


    Τα νέα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης εγκρίθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και αποτελούν μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της υγείας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Tikun Olam Ελλάδος, η πρώτη εταιρεία στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, έλαβε την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για κυκλοφορία και διάθεση προς συνταγογράφηση από συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών, των πρώτων τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

    Με αποκλειστικό κανάλι διανομής τα φαρμακεία, μέσω των στρατηγικών συνεργασιών προώθησης και διανομής με τις καταξιωμένες εταιρείες ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΕΛΛΑΣ και LAVIPHARM, οι Έλληνες ασθενείς έχουν πλέον πρόσβαση σε τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης προκειμένου να διαχειριστούν χρόνιες νόσους και καταστάσεις και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

    Τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun Olam Ελλάδος, που πλέον είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και συστήνονται για χορήγηση δια εισπνοής κατόπιν ατμοποίησης μέσω προτεινόμενων πιστοποιημένων CE ιατροτεχνολογικών συσκευών, ενδείκνυνται για τη διαχείριση των συμπτωμάτων από σοβαρές νόσους όπως καρκίνος, πολλαπλή σκλήρυνση, HIV, Ηπατίτιδα C και χρόνιος πόνος από νευρολογικές παθήσεις.

    Συγκεκριμένα, οι ενδείξεις αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρής ναυτίας ή εμέτου από χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και συνδυαστική θεραπεία έναντι HIV ή ηπατίτιδας C, στην αντιμετώπιση χρόνιου πόνου που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του κεντρικού ή περιφερικού νευρικού συστήματος, όπως νευροπαθητικός πόνος που προκαλείται από: νευρική βλάβη, «μέλος φάντασμα», νευραλγία τριδύμου, μεθερπητική νευραλγία, στην αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού, καθώς και ως ορεξιογόνο στην παρηγορική (ανακουφιστική) φροντίδα ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπείες για καρκίνο ή επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια (AIDS).

    Η Tikun Olam Ελλάδος, είναι πλήρως εναρμονισμένη με όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την καλλιέργεια, επεξεργασία και κυκλοφορία τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία παράγονται σε state-of-the-art εγκαταστάσεις με πιστοποίηση Καλών Παραγωγικών Πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-GMP) από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

    Ο κ. Νίκος Μπέης, CEΟ της Tikun Olam Ελλάδος σημείωσε σχετικά: «Το 2024 είναι μια κομβική χρονιά για την Tikun Olam Ελλάδος με την κυκλοφορία των πρώτων εγχώρια παραγόμενων συνταγογραφούμενων τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, πάντα εναρμονισμένοι με την ελληνική νομοθεσία και με τα πρότυπα ελέγχου ποιότητας που ισχύουν στην Ελλάδα.

    Στόχος της εταιρείας είναι να έχουν όλοι οι ασθενείς πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, ασφαλή, αποτελεσματικά και αξιόπιστα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Στα μελλοντικά σχέδια της Tikun Olam Ελλάδος είναι η διάθεση των προϊόντων της σε νέες αγορές επεκτείνοντας την εμπορική δραστηριότητα της σε χώρες που αναγνωρίζουν τα οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης».

    Η Tikun Olam Ελλάδος ιδρύθηκε το 2018 με έδρα την Ελλάδα, αξιοποιώντας τη δυναμική που έχει η χώρα να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής και εμπορίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς και την τεχνογνωσία της TIKUN OLAM, η οποία αποτελεί πρωτοπόρο εταιρία στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση τελικών σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης παγκοσμίως, με περισσότερα από 17 χρόνια κλινικών και εργαστηριακών μελετών.

    Αναγνωρίζοντας την προοπτική της Ελλάδας στον τομέα αυτό, η εταιρεία ξεκίνησε μια σημαντική επένδυση στην περιοχή της Κορίνθου, η οποία ξεπερνάει τα €47εκ, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη παραγωγική μονάδα του κλάδου σε έκταση 56.000m2, με καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία και R&D τμήμα, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Genco Shipping: Απέρριψε την πρόταση του Γιώργου Οικονόμου να ορίσει δύο συνεργάτες του στη διοίκηση

    Γιώργος Οικονόμου: Συνεχίζει τις αγορές μετοχών στην OceanPal – Άνω του 12% το ποσοστό του

    Κορυφώνεται ο δικαστικός αγώνας: Αίτημα απόρριψης της αγωγής του Γιώργου Οικονόμου από την Αλίκη Παληού



    ΣΧΟΛΙΑ