• Ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου: Συνεχίζει τις αγορές μετοχών στην OceanPal – Άνω του 12% το ποσοστό του

    Σεμίραμις Παληού - Γιώργος Οικονόμου

    Σεμίραμις Παληού – Γιώργος Οικονόμου


    Σε νέες αγορές μετοχών της ναυτιλιακής OceanPal της οικογένειας Παληού προχώρησε τον μήνα Φεβρουάριο ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου αυξάνοντας το ποσοστό του στην εταιρεία σε πάνω από 12%. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αντιπαράθεση του με την διοίκηση της εταιρείας για την σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση στην SEC η Sphinx Investment Corp., συμφερόντων του εφοπλιστή, κατέχει συνολικά 898,907 μετοχές της OceanPal, που αντιστοιχούν σε 12,1%, από 11,1% που κατείχε στις 23 Ιανουαρίου. Από την ημερομηνία αυτή μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου απέκτησε επιπλέον 69,908 κοινές μετοχές της OceanPal, έναντι 167.334 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών και των εξόδων.

    Σημειώνεται ότι ο ο κ. Οικονόμου έχει ζητήσει τις παραιτήσεις 5 μελών του ΔΣ της OceanPal, στην οποία επικεφαλής είναι η  Σεμίραμις Παληού, και ταυτόχρονα έχει προτείνει την τοποθέτηση δύο δικών του στελεχών σε αυτό.

    Πρόκειται για τους Γιάννη Λιβέρη και Γεώργιο Κοκκώδη. O Γιάννης Λιβέρης, υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος σε άλλες εταιρείες συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, συμπεριλαμβανομένων των Ocean Rig και OceanFreight.

    Επίσης, ο κ. Κοκκώδης ήταν μέλος του ΔΣ μιας άλλης εισηγμένης ναυτιλιακής του κ. Οικονόμου, της DryShips, από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2019. Επίσης, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ocean Rig -επίσης συμφερόντων του εφοπλιστή- από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2017.

    Μεταξύ των μελών της OceanPal που επιδιώκει να απομακρύνει ο εφοπλιστής, είναι η Σεμίραμις Παληού, μαζί με τους Στυλιανή Αλεξάνδρα Σουγιουλτζόγλου, Αλέξιο Χρυσοχοΐδη, Ελευθέριο Παπατρύφων και Γρηγόριο-Φίλιππο Ψάλτη.

    Η OceanPal ιδρύθηκε το 2021 ως spin-off της Diana Shipping, με στόλο τρία από τα παλαιότερα bulker της μητρικής. Μαζί με τα πλοία, η Diana Shipping είχε συνεισφέρει στην νέα εταιρεία και κεφάλαιο κίνησης ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

    Σήμερα διαθέτει πέντε πλοία, δύο capesize bulkers και τρία panamaxes. Παράλληλα έχει επενδύσει σε δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών.

    Η μετοχή της ναυτιλιακής έκλεισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 1,90 δολάρια, με άνοδο 1,06%. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 14,15 εκατ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    OceanPal: Ο πόλεμος της Σεμίραμις Παληού με τον Γιώργο Οικονόμου συνεχίζεται – Τι κάνουν οι δύο πλευρές

    OceanPal: Ο πόλεμος της Σεμίραμις Παληού με τον Γιώργο Οικονόμου συνεχίζεται – Τι κάνουν οι δύο πλευρές

    Τρίτη δύναμη παγκοσμίως σε αξία στόλου η Ελλάδα με 169 δισ. δολ. – Πρώτη σε αξία τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ