• Business

    Τι σηματοδοτεί για την Intercontinental International η απόφαση για ομολογιακά δάνεια 45 εκατ.

    Αριστείδης Χαλικιάς – Πρόεδρος Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

    Αριστείδης Χαλικιάς – Πρόεδρος Intercontinental International ΑΕΕΑΠ


    Ο σε διαπραγμάτευση με τις τράπεζες δανεισμός, έως 45 εκατ. ευρώ, που αποφάσισε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) θα χρησιμοποιηθεί για τις επενδύσεις της εταιρείας, ωστόσο, πιθανότατα δεν θα αποτελέσει τη μοναδική πηγή χρηματοδότησής τους.

    Όπως σημειώθηκε στο περιθώριο της συνέλευσης από τον σύμβουλο διοίκησης της ΑΕΕΑΠ, Ευάγγελο Κοντό, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης κεφαλαίου στο μέλλον. Ο ίδιος, επίσης απαντώντας σε ερώτημα, διέψευσε φήμες που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στην αγορά ακινήτων ότι ο βασικός μέτοχος της ΑΕΕΑΠ (η εταιρεία AJOLICO Trading Limited με ποσοστό 78,78% στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας Χαλικιά) σκοπεύει να πουλήσει την εταιρεία.

    Αναφορικά με τα υπό διαπραγμάτευση δάνεια στόχος είναι η εταιρεία να πετύχει ένα επιτόκιο με όρους αγοράς, ενώ θα πρόκειται για μεσο – μακροπρόθεσμο δανεισμό διάρκειας 7 έως 10 ετών.

    Η Intercontinental International (ICI) έπειτα και από την τελευταία εξαγορά ακινήτου (αυτοτελές επαγγελματικό ακίνητο επί της οδού Τσακάλωφ, στην Αθήνα, έναντι τιμήματος 5,935 εκατ. ευρώ) διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας 94 εκατ. ευρώ με μέση απόδοση, σύμφωνα με κ. Κοντό, 8,2%.

    Η ICI στο εξάμηνο φέτος παρουσίασε αύξηση των εσόδων από μισθώματα 23% στα 4,172 εκατ. ευρώ. Το ίδιο χρονικό διάστημα τα κέρδη από αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων σε εύλογη αξία των ακινήτων διαμορφώθηκαν σε 338 χιλ. έναντι αύξησης 3,063 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος (λόγω αγοράς 8 νέων ακινήτων το χρονικό διάστημα 01/07/2017 – 30/06/2018 έναντι των συναλλαγών που έλαβαν χώρα την περίοδο 01/07/2018 – 30/06/2019). Ομοίως τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,827 εκατ. έναντι 5,503 εκατ. του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ