• Business

    Τι «παίζεται» στη σημερινή γενική συνέλευση της Creta Farms


    Στα κεντρικά γραφεία της Creta Farms στο Ρέθυμνο στρέφονται για μια ακόμη φορά τα βλέμματα της αγοράς. Εκεί σήμερα, -εκτός απροόπτου- θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης και την κατάθεση του αιτήματος εξυγίανσης στο αρμόδιο δικαστήριο (άρθρο 106).

    Μέχρι την Παρασκευή πάντως υπήρχε η αίσθηση ότι η γενική συνέλευση θα αναβληθεί, μετά τις ενστάσεις που εξέφρασε ο Κ. Δομαζάκης, -ο ένας από τους δυο βασικούς μετόχους της εταιρείας για την εγκυρότητα της γενικής συνέλευσης. Τραπεζικές πηγές δεν απέκλειαν την πιθανότητα να μετατεθεί η γενική συνέλευση για τις αρχές του νέου έτους, προκειμένου να διευθετηθούν κάποια ζητήματα που προέκυψαν σχετικά με την εκποίηση του ενεργητικού της Creta Farms. Ξεκαθάριζαν όμως πως δεν τίθεται θέμα νομιμότητας, εκφράζοντας παράλληλα τη βούλησή τους να προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης.

    Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει τι ακριβώς θα πράξει ο Κ. Δομαζάκης και ποια πρωτοβουλία θα αναλάβει, προκειμένου να μπλοκάρει την διεξαγωγή της γ.σ. ενώ κανείς δεν γνωρίζει την αντίδραση του Μάνου Δομαζάκι, του έτερου βασικού μετόχου της εταιρείας, ο οποίος αποπέμφθηκε την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία με απόφαση των τραπεζών.

    Από την άλλη πλευρά, πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον της Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, του υποψήφιου νέου επενδυτή εμφανίζονται βέβαιες πως η σημερινή γενική συνέλευση θα γίνει κανονικά, σημειώνοντας μάλιστα πως έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από τις πιστώτριες τράπεζες. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως προέχει η έγκριση της προσφοράς του Δ. Βιντζηλαίου από τις επιτροπές των τραπεζών –υποτίθεται θα ολοκληρώνονταν την περασμένη Παρασκευή-, και τονίζουν πως ο χρόνος κατάθεσης του αιτήματος εξυγίανσης στο αρμόδιο δικαστήριο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

    Σε συζητήσεις Δ. Βιντζηλαίος και Μ. Δομαζάκις

    Επισημαίνουν μάλιστα πως βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Μάνο Δομαζάκι, διερευνώντας την πιθανότητα συνεργασίας, χωρίς ωστόσο -όπως σπεύδουν να τονίσουν- να υπάρχει καμία συμφωνία μέχρι στιγμής. Διευκρινίζουν ακόμη πως πιθανή συνεργασία θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την παροχή συμβουλών σε θέματα παραγωγής.

    Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αρχίσει να επανεμφανίζονται τα προϊόντα της Creta Farms στα ράφια των σούπερ μάρκετ, μετά την αποκατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρείας που είχε «παγώσει» για πάνω από δυο μήνες εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Μάλιστα, η παραγωγή από τους 200 τόνους αναμένεται να «ανέβει» σύντομα στους 300 τόνους την εβδομάδα.

    Την όλη διαδικασία επιβλέπουν από πολύ στενά και άνθρωποι του Δ. Βιντζηλαίου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ρέθυμνο. Υπενθυμίζεται πως η Impala Invest του Δ. Βιντζηλαίου κέρδισε τον διαγωνισμό για την εξαγορά της Creta Farms, καταθέτοντας την καλύτερη προσφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ