• Business

    Τι καρπούς δρέπει φέτος η Trade Estates από τις εξαγορές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Fourlis


    Έσοδα ύψους 18 εκατομμυρίων έως το τέλος του χρόνου θα αποφέρουν στην ΑΕΕΑΠ της Fourlis τα μισθώματα από τα assets στα οποία έχει επενδύσει, όπως είπε ενώπιον των αναλυτών ο Βασίλης Φουρλής στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη.

    Σε αυτά περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο της χώρας – έκτασης 132 στρεμμάτων -, το Florida 1 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, μία επένδυση της τάξης των 36 εκατομμυρίων και το retail park 15 στρεμμάτων που ανέπτυξε η Ten Brinke στην Πειραιώς, ένα asset που περιήλθε στα χέρια της Trade Estates έναντι 18 εκατ. ευρώ. Όπως πληροφορούμαστε, το εμπορικό πάρκο της οδού Πειραιώς θα ξεκινήσει να είναι λειτουργικό και να παράγει έσοδα από τον Ιούνιο, ενώ αυτή την περίοδο κλειδώνουν οι συμφωνίες με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εντός του ακινήτου. Σε αυτές ανήκουν λιανέμποροι όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, η τουρκική αλυσίδα ένδυσης LCWaikiki, η Μουστάκας και η Premier Capital που λειτουργεί τα McDonald’s.

    Έπονται ανακοινώσεις για νέο μακροπρόθεσμο δάνειο

    Το mononews έχει ήδη αναφέρει τα πλάνα της διοίκησης του ομίλου Φουρλή για τη χρηματοδότηση της Trade Estates, η οποία θα προχωρήσει σε μακροπρόθεσμο τραπεζικό δάνειο άνω των 80 εκατομμυρίων εντός του χρόνου, έχοντας μάλιστα εκδώσει κοινό ομολογιακό δάνειο 80 εκατ. ευρώ που καλύπτεται από την Alpha Bank. Προτεραιότητα του ομίλου είναι να εξυπηρετήσει επενδύσεις ύψους περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δανεισμού χωρίς να είναι απαραίτητη η δημόσια προσφορά, η οποία, ωστόσο, είναι αναγκαία για τις ΑΕΕΑΠ, όπως ορίζει η νομοθεσία.

    Η τελευταία επένδυση της ΑΕΕΑΠ, της οποίας οι μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται φέτος στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι η είσοδος στην Ρετς Κατασκευαστική, με την οποία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας. Η τεχνική εταιρεία προχώρησε στα μέσα Φεβρουαρίου σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 132 χιλ. ευρώ και επόμενο βήμα είναι να ωριμάσει ακίνητο στην Ελευσίνα, όπου θα κατασκευαστεί logistics center 56 στρεμμάτων.

    Η εστίαση στα retail parks

    “Μέσα στο 2021 χτίστηκε η ομάδα διοίκησης και έγιναν σημαντικές εξαγορές και επενδύσεις. Η αξία του χαρτοφυλακίου της Trade Estates αυξήθηκε κατά 100 εκατομμύρια”, σημείωσε ο κ. Φουρλής, ενώ αναφορικά με τον ρόλο της ΑΕΕΑΠ έχει τονίσει ότι δεν θα αποτελέσει τον βραχίονα ακινήτων της δραστηριότητας της Fourlis αλλά θα εστιάσει σε logistics centers και big boxes με διεθνείς μισθωτές. Ο ίδιος επανέλαβε ότι “υπάρχει χώρος για retail parks στην Ελλάδα”, ενώ γεγονός είναι ότι ο όμιλος συμμετέχει σε εταιρείες που αναπτύσσουν εμπορικά πάρκα σε Ηράκλειο, Πάτρα και Σπάτα.

    Διαβάστε επίσης

    Fourlis: Χαμόγελα για τις πωλήσεις του α΄ τριμήνου – Οι θετικές εκτιμήσεις για το 2022 και οι ανατιμήσεις

    Ανεβάζει το λογαριασμό στην Ελλάδα ο Μπορίσοφ



    ΣΧΟΛΙΑ