• Business

    Τι είπαν Καλλιτσάντσης – Προβόπουλος στους μετόχους της Ελλάκτωρ

    • Τέτη Ηγουμενίδη

    Γενική Συνέλευση Ελλάκτωρ


    «Αυτό που κατορθώσαμε κάνουμε μετά από ατελείωτες μέρες και νύχτες στην ΑΚΤΩΡ είναι να μπει μία κατ’ αρχήν τάξη. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και ας μη ξεχνάμε πως καλούμαστε να θεραπεύσουμε όλα αυτά τα θέματα ενόσω η εταιρεία λειτουργεί κι ανταγωνίζεται κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για τον κλάδο.»

    Τα παραπάνω επεσήμανε πριν λίγη ώρα μιλώντας στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης για να προσθέσει: «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε θαύματα στην Κατασκευή. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε για να χτίσουμε την ΑΚΤΩΡ του 21ου αιώνα. Τα έργα έχουν περιοριστεί, ιδιαίτερα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ο ανταγωνισμός είναι ασφυκτικός κι άνισος και όλα τα μεγάλα έργα καθυστερούν. Ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει άμεσα.»

    Προηγουμένως ο πρόεδρος του ομίλου, Γιώργος Προβόπουλος, έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό του για τον ένα χρόνο που έχει μεσολαβήσει από πέρσι, όταν τον Ιούλιο άλλαξε το σκηνικό στη διοίκηση της Ελλάκτωρ και μίλησε γενικότερα για τις εξελίξεις στη χώρα: «Σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα πως, παράλληλα με τις δικές μας προσπάθειες για επιστροφή του Ομίλου σε βιώσιμη κερδοφορία, και η χώρα εισέρχεται σε μία πιο αισιόδοξη πορεία, ικανή να προσφέρει καλύτερες προοπτικές στις εγχώριες επιχειρήσεις. Μπορούμε να ελπίζουμε επομένως βάσιμα πως η τραυματισμένη αξιοπιστία της χώρας θα αποκαθίσταται σταδιακά, ώστε να βελτιωθεί το αρνητικό σήμερα επενδυτικό κλίμα και να φέρει την Ελλάδα σε μονοπάτι βιώσιμης οικονομικής προόδου και ευημερίας.

    Όπως η Ελλάκτωρ, έτσι κι η Ελλάδα, πρέπει να αφήσει πλέον πίσω τις στείρες πρακτικές του παρελθόντος, τις αναχρονιστικές λογικές, την εμμονή στο εύκολο και ευκαιριακό και να πάρει γενναίες αλλά αναγκαίες αποφάσεις για το μέλλον της.»

    Επίσης ο κ. Προβόπουλος στο κλείσιμο της συνέλευσης σημείωσε πως «χρειάζεται να αλλάξει το μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθείται, να μειωθεί η φορολογία και να ενισχυθούν ουσιαστικά οι δημόσιες επενδύσεις και τα έργα ΣΔΙΤ». Δήλωσε πάντως αισιόδοξος, λέγοντας ότι «είμαστε σε κρίσιμη καμπή»

    Ο κ. Καλλιτσάντσης αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της Αττικής Οδού και ειδικότερα στην Υπουργική Απόφαση που απαγορεύει την αύξηση των διοδίων (εκκρεμεί η κύρωσή της από τη Βουλή) χαρακτηρίζοντας την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης «εκτροπή» από την κείμενη ευρωπαϊκή και εγχώρια νομοθεσία, αλλά και από κάθε αρχή σεβασμού στις ιδιωτικές επενδύσεις». Σύμφωνα με τον ίδιο «θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο στην αξιοπιστία της χώρας, αλλά και στις όποιες προοπτικές ανάπτυξης». Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι της Αττικής Οδού (Ελλάκτωρ και ΑΒΑΞ) έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εφόσον επικυρωθεί τελικά η προαναφερόμενη Υπουργική Απόφαση, διεκδικώντας αποζημιώσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ