• Business

    Τι γυρεύει ο Γιώργος Στάσσης στη Νέα Υόρκη;

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    To παρών στην εκδήλωση της Capital Link στη Νέα Υόρκη έδωσε ο επικεφαλής της ΔΕΗ  ΔΕΗ -1,21% 11,40 κ. Γιώργος Στάσσης.

    Πέρα από την προγραμματισμένη ομιλία του και στο come back της ΔΕΗ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στάσσης έχει ήδη προγραμματίσει τις επαφές του με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συναντηθεί ήδη με εκπροσώπους από περισσότερα από 20 funds, μεταξύ των οποίων και υφιστάμενοι μέτοχοι.

    Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες πριν από την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη προηγήθηκε η αναβάθμιση της μετοχής από την Axia Ventures, το οποίο είναι ένα από τα fund που ήδη συμμετέχουν στην εκδήλωση της Capital Link.

    H Αxia δίνει σύσταση αγοράς για τη μετοχή και ανεβάζει την τιμή στόχο στα 13,20 ευρώ, λέγοντας ότι συνεχίζει να βρίσκει σημαντική αξία για την επενδυτική περίπτωση της ΔΕΗ δεδομένης της βάσης του ενεργητικού της εταιρείας, της κάθετης ολοκλήρωσης και, κυρίως, των συνεχιζόμενων προσπαθειών ενεργειακής μετάβασης, αν και η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της αγοράς ενέργειας που συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον κλάδο.

    Η Axia αναγνωρίζει την αστάθεια και τη μειωμένη ορατότητα, αλλά λαμβάνει υπόψη και τις συνεχιζόμενες συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ και το πιο σημαντικό, αναγνωρίζει τις ενέργειες των ελληνικών κυβερνήσεων κατά της εξωτερικής αστάθειας που έχουν ήδη άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην τοπική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

    Μεταξύ των  funds που μετέχουν στο event της Capital Link είναι το Ambrosia Capital, Barclays, BNP Paribas, Goldman Sachs, JP Morgan, Nomura, DBRS Morningstar, EY, Eldorado Gold.

    Σημειωτέον, ότι η ΔΕΗ δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της για εξαγορά της ENEL Ρουμανίας, στο πλαίσιο αποεπένδυσης του ιταλικού ομίλου για να καλύψει τα χρέη του.

    Η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ ξεπερνάει τα 2,5 δισ. ευρώ με την τεχνική εικόνα χρηματιστηριακά, όπως αναφέρουν αναλυτές να βλέπει τα 7,10 ευρώ.

    Οι απώλειες από την αρχή του χρόνου έχουν περιοριστεί σε 28%.

    Πλην όμως, από τα φετινά χαμηλά των 4,85 ευρώ, τα κέρδη για την μετοχή ξεπερνούν το 38%.

    Διαβάστε επίσης 

    ΔΕΗ: Περιθώριο ανόδου 104% βλέπουν οι αναλυτές της AXIA

    Κοντόπουλος: Στόχος να καταστήσουμε το Χ.Α ομότιμο εταίρο στη διεθνή επενδυτική κοινότητα



    ΣΧΟΛΙΑ