• Business

    Αποκλειστικό: Νέα επιστολή του  Κ. Αγγελόπουλου στα παιδιά του «Σας δίνω τη Χαλυβουργική»

    Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος


    Mια επιστολή που αλλάζει άρδην τα δεδομένα στο θρίλερ της Χαλυβουργικής  απέστειλε σήμερα ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Κ. Αγγελόπουλος  στα παιδιά του Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο  στην οποία αναφέρει ότι τους πρότεινε να τους μεταβιβάσει τις μετοχές της Χαλυβουργικής. Όπως αναφέρει, στις 16/11/2018 τους συνάντησε  στο σπίτι του για να συζητήσουν θέματα της Χαλυβουργικής και τους πρότεινε, σαν πρώτο βήμα να τους μεταβιβάσει τις μετοχές της Χαλυβουργικής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση  του Κ. Αγγελόπουλου να τους  μεταβιβάσει τη Χαλυβουργική, ήταν η απάντησή του στο δικό τους αίτημα. Τα παιδιά του, του είπαν ότι είναι σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας, ύψους 410 εκ. ευρώ, με την Εθνική και τις άλλες τράπεζες και για να ολοκληρωθεί η συμφωνία αναδιάρθρωσης, πρέπει να έχουν αυτοί τις μετοχές. Κι ενώ  ο ίδιος ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους, να τους τις μεταβιβάσει, αυτοί εξαφανίστηκαν.

    Αν όντως ισχύει ο ισχυρισμός του Κ. Αγγελόπουλου, ότι μεταβιβάζει στους υιούς του τη Χαλυβουργική δημιουργούνται τα ερωτήματα: Μπορεί να γίνει νομικά ενώ εκκρεμεί η αίτηση δικαστικής συμπαράστασης; Η πρόθεσή του να μεταβιβάσει  την εταιρεία   σημαίνει ότι θα κάλυπτε και την αναγκαία αύξηση κεφαλαίου που χρειάζεται η εταιρεία;  Θέλει να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει η εταιρεία από το τούνελ,  προχωρώντας στη  ρύθμιση του δανεισμού  και των χρεών  της και σε συμβιβασμό με τα παιδιά του;  Ωστόσο, από το σύνολο της επιστολής δεν προκύπτει διάθεση συμβιβασμού…

    Στην επιστολή του κ. Κ. Αγγελόπουλου, το παραπάνω γεγονός αναφέρεται μαζί με ακόμη δύο, με τα οποία τους θυμίζει ότι ενώ επικοινωνούν άνετα μαζί του και συζητούν διάφορα σοβαρά θέματα και την ίδια στιγμή τον κατηγορούν ότι έχει άνοια.

    Στην επιστολή (ημερομηνία 29 Νοεμβρίου 2018)  , σημειώνει:

    “Τον τελευταίο μήνα έχετε εξαπολύσει εναντίον μου μια ολομέτωπη επίθεση μέσω δημοσιευμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πλήττουν ευθέως την αξιοπρέπεια μου και το όνομα της οικογένειας μας. Τα δημοσιεύματα που έχετε προκαλέσει  είναι γεμάτα από αθλιότητες, χυδαιότητες συκοφαντίες και φρικτές αναλήθειες εναντίον του προσώπου μου. Προσπάθησα να είμαι  ψύχραιμος και απάντησα με λιτές ανακοινώσεις.

    Πλέον όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει και είμαι υποχρεωμένος να λάβω τα μέτρα μου. Από την αρχή είχα καταλάβει ότι θα χρησιμοποιούσατε το θέμα της Χαλυβουργικής για να επηρεάσετε την κρίση του δικαστού που δίκασε στις 19.10.2018 την ντροπιαστική αίτησή σας για δικαστική συμπαράσταση. Όταν αντιληφθήκατε ότι τα αποδεικτικά μέσα που προσκόμισα στο δικαστήριο είναι συντριπτικά εναντίον των αναληθών ισχυρισμών σας αποφασίσατε να ακολουθήσετε μια ανοίκεια και αήθη  τακτική εναντίον μου, μέσω δημοσιευμάτων του ημερήσιου τύπου με προφανή αλλά ατελέσφορο σκοπό να επηρεάσετε  τη δικαστική κρίση. Δεν ντραπήκατε να υποστώ τον εξευτελισμό να με εξετάζουν για δήθεν άνοια διάσημοι επιστήμονες οι οποίοι βέβαια ομοφώνως και με λεπτομερείς δικές τους γνωματεύσεις έχουν αποφανθεί για την άριστη διανοητική και ψυχική κατάστασή μου;

    Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ήταν ο λόγος που τον Δεκέμβριο του 2015 ξεκινήσατε την απίστευτη ανταρσία εναντίον μου με τόσα πολλά ψέματα και τόσες πολλές βρισιές που δεν τις αντέχει κανένας άνθρωπος και πόσο μάλλον ένας πατέρας. Έκανα ιώβειο υπομονή αλλά στο τέλος αναγκάσθηκα να καταφύγω ενώπιον της δικαιοσύνης και να διατηρήσω την αξιοπρέπεια και την υστεροφημία μου.

    Τώρα που καταλάβατε ότι πλέον τα ψέματα τελείωσαν και όλες εκείνες οι ψεύτικες  απαιτήσεις που διατυπώσατε για πρώτη φορά εναντίον μου τον Δεκέμβριο του 2015 καταρρέουν ενώπιον των Δικαστηρίων αποφασίσατε με δόλιο και απίστευτο τρόπο να ισχυρισθείτε ότι έχω άνοια από το 2013 (!!!).

    Γνωρίζετε ότι αυτά είναι ψέματα και όμως επιμένετε. Η ντροπή είναι δική σας.

    Θέλω όμως να επισημάνω και να καταδείξω την υποκριτική και διπρόσωπη συμπεριφορά σας. Την ίδια στιγμή που έχετε καταθέσει αίτηση στα δικαστήρια και ισχυρίζεστε δολίως ότι έχω άνοια, εσείς και τα στελέχη του ομίλου επικοινωνείτε άνετα μαζί μου και συζητάτε διάφορα θέματα. Δεν θα αναφέρω όλες τις συναντήσεις μας, αλλά θα περιοριστώ σε τρία αναμφισβήτητα γεγονότα.

    Πρώτο γεγονός: Στις 11/10/2018 στείλατε τον δικηγόρο σας στο γραφείο των νομικών μου συμβούλων, για να μεταφέρει τις σκέψεις σας, για την επίλυση του προβλήματος της Χαλυβουργικής. Μέχρι να σκεφτώ και να μελετήσω την πρότασή σας ( κατά τη γνωστή σας αντιφατική και παράλογη τακτική), μου αποστείλατε μια άθλια και υβριστική επιστολή, ματαιώνοντας τη συζήτηση γι αυτή την ενδιαφέρουσα πρόταση.

    Δεύτερο γεγονός: Στις 31/10/2018 η επικεφαλής του νομικού τμήματος της εταιρείας μου ARCADIA SHIPAMANNAGEMENTCO. Κα Σταυρούλα Σερμπέζη, με κάλεσε τηλεφωνικώς και με ενημέρωσε για την οριστικοποίηση των συμβάσεων αναχρηματοδοτήσεων δανείων των πλοιοκτητριών εταιρειών OCEAN TANKERS INTRANTIONAL CO και SEA TANKERS SHIPPING INC. Με την τράπεζα ING BANK N.V. Στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία συνεννοήθηκα μαζί της να μου δώσει στο γραφείο μου, επί της Δραγατσανίου 8, την επόμενη ημέρα Πέμπτη 1/11/2018, προς μελέτη τις πολυσέλιδες συμβάσεις ενεχυριάσεως των μετοχών του υπέρ της Τραπέζης, ώστε να τις υπογράψω και παράλληλα να της παραδώσω τους τίτλους-πιστοποιητικά των μετοχών μου, για να δοθούν ως ενέχυρο. Πράγματι συναντήθηκα με την κα Σερμπέζη και αφού μελέτησα, υπέγραψα τις συμβάσεις ενεχύρου. Παράλληλα παρέδωσε στην κα Σερρμπέζη τις μετοχές, προκειμένου να παραδοθούν ως ενέχυρο στην τράπεζα  ING.

    Τρίτο γεγονός: Την 16/11/2018 συναντηθήκαμε στο σπίτι μου για να συζητήσουμε τα θέματα της Χαλυβουργικής και σας πρότεινα, (σαν πρώτο βήμα), να σας μεταβιβάσω τις μετοχές της Χαλυβουργικής.

    Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχαν οι δικηγόροι και των δύο πλευρών. Ανέμενα την απάντησή σας και αντί απαντήσεως, είδα αναληθή δημοσιεύματα εναντίον του προσώπου μου.

    Δεν ξέρω τι να υποθέσω πλέον για τη συμπεριφορά σας και για τους συμβούλους σας. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι πράξεις σας δεν οδηγούν πουθενά.

    Είναι πλήρως αντιφατικές και υποκριτικές, ενέχουν μια παράλογη δολιότητα και καταστρέφουν το όνομα της οικογένειάς μας και την υστεροφημία όχι μόνο τη δική μου αλλά και τη δική σας.

    Λυπούμε βαθύτατα, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή, από το να δημοσιοποιήσω τις συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειές σας για την αποκατάσταση της αλήθειας η οποία έχει κακοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από εσάς τα παιδιά μου».



    ΣΧΟΛΙΑ