• Business

    «Θρίλερ» με την «πράσινη λίστα» της Βρετανίας – Δεν θα προστεθούν περιοχές λέει το BBC

    • NewsRoom
    Μπόρις Τζόνσον πρωθυπουργός Βρετανίας

    Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός Βρετανίας


    Σύγχυση επικρατεί στη Βρετανία σχετικά με την «πράσινη λίστα» του τουρισμού, ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων που πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα.

    Οι βρετανικές εφημερίδες τις τελευταίες ώρες δημοσιεύουν πληροφορίες που λένε ότι τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά θα ενταχθούν στη λίστα για να υποδεχθούν βρετανούς τουρίστες.

    Τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δικές τους πληροφορίες, ανέφεραν ότι η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Κως και η Ρόδος, η Μύκονος και η Σαντορίνη, είναι μερικά από τα νησιά που θα συμπεριληφθούν στην επικαιροποίση της «πράσινης λίστας».

    Παρόλα αυτά, μετά τις 3 το μεσημέρι το BBC, πρόβαλε τη δήλωση του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο οποίος είπε ότι δε θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή, ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ότι όχι μόνο δε θα προστεθούν περιοχές η χώρες αλλά ενδέχεται κάποιες να τεθούν εκτός λίστας.

    Περίπου το ίδιο ενδεχόμενο μετέδωσε και η εφημερίδα «Sun» σε δημοσίευμα με τίτλο: «Καμία χώρα δεν θα προστεθεί σήμερα στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

    Ωστόσο υποστηρίζει χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ότι θα προστεθούν και άλλες χώρες στην «κόκκινη λίστα».

    Επίσης ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί είναι το αν η Πορτογαλία, δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς, θα περάσει στην «πορτοκαλί λίστα», στην οποία ανήκει και η Ελλάδα από την «πράσινη λίστα».

    Οι νέες λίστες θα ανακοινωθούν από το Λονδίνο το απόγευμα και θα ισχύσουν από την Δευτέρα.

    Τι αλλάζει για την Ελλάδα

    Ο βρετανικός Τύπος, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ελληνικά νησιά προς ένταξη στην «πράσινη λίστα» μαζί με τις Κανάριες Νήσους, τη Μάλτα και τη Φιλανδία.

    Ταξιδιωτικοί αναλυτές εκτιμούσαν επίσης ότι η Κύπρος, η ηπειρωτική Ελλάδα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ενδέχεται να μπουν στην «πράσινη λίστα» στις 28 Ιουνίου, δηλαδή στην επόμενη αναθεώρηση.

    Η Βρετανία από τότε που «άνοιξε» τα ταξίδια στις 17 Μαΐου κατηγοριοποιεί τις χώρες με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα, σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη λίστα. Η πρώτη, μέχρι στιγμής περιλαμβάνει 12 κράτη και εδάφη.

    Διαβάστε ακόμα:

    Βρετανία-Κορονοϊός: 3.398 νέα κρούσματα

    Βρετανία: Εγκρίθηκε η χρήση του μονοδοσιακού εμβολίου της Johnson & Johnson

    Κορονοϊός: Ασαφή τα στοιχεία του Τζόνσον σχετικά με το άνοιγμα του Ιουνίου

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ