• Κοινωνία

    Βρετανία: Η αστυνομία έψαχνε για κάνναβη και ανακάλυψε τεράστιο «ορυχείο» Bitcoin


    Παράνομο «ορυχείο» Βitcoin βρέθηκε από την αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια εφόδου σε φάρμα, ύποπτη για καλλιέργεια κάνναβης.

    Το ορυχείο – που βρίσκεται σε μια βιομηχανική μονάδα στα περίχωρα της αγγλικής πόλης του Μπέρμιγχαμ – έκλεβε ηλεκτρική ενέργεια αξίας χιλιάδων λίρων από το δίκτυο τροφοδοσίας, όπως μεταδίδει το CNBC.

    Ασυνήθιστες ποσότητες καλωδίωσης και εξαερισμού ήταν ορατές στο εξωτερικό της φάρμας, ενώ ένα drone μάλιστα, είχε μετρήσει υψηλά επίπεδα θερμότητας στο κτίριο. Οι ενδείξεις αυτές παρέπεμπαν σε παραγωγή κάνναβης. Όμως, οι Βρετανοί αστυνομικοί που έκαναν έφοδο, ανακάλυψαν εν τέλει μια τεράστια «τράπεζα υπολογιστών» που σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα χρησιμοποιούνταν για επεξεργασία συναλλαγών (με εξειδικευμένο λογισμικό) με σκοπό την ανταμοιβή σε bitcoins.

    Διαπίστωσαν επίσης ότι οι υπολογιστές χρησιμοποίησαν κλεμμένο ηλεκτρικό ρεύμα πατώντας απευθείας στο τροφοδοτικό έξω από τα κυκλώματα της αποθήκης. Η αστυνομία ανέφερε ότι το «ορυχείο bitcoins» κατανάλωσε ηλεκτρικό ρεύμα αξίας πολλών χιλιάδων λιρών.

    Η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ειδικά για το bitcoin, έχει γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση καθώς η αξία της έχει αυξηθεί πάρα πολύ, φτάνοντας περίπου $60.000  ανά bitcoin τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο πρόκειται για δραστηριότητα εξαιρετικά ενεργοβόρα και πολύ δαπανηρή.

    «Η γνώμη μου είναι ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν μπορεί να είναι από μόνη της παράνομη, αλλά καθαρά αφαιρεί την ηλεκτρική ενέργεια από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε ειδικός αξιωματικός επί του θέματος, προσθέτοντας ότι «δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στις εγκαταστάσεις, αλλά ότι η αστυνομία θα προχωρήσει σε έρευνες με τον ιδιοκτήτη της αποθήκης».

    «Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε τελευταίως σε συνάρτηση με την αξία του bitcoin. Όταν οι υπολογιστές ανταγωνίζονται για τη συγκομιδή φρέσκων νομισμάτων, λύνοντας μαθηματικούς γρίφους» – μια διαδικασία γνωστή ως εξόρυξη – αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, «τα νέα νομίσματα που παράγονται έχουν φέρει υψηλές τιμές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Bitcoin: Επιστροφή πάνω από τα 40.000 δολάρια – Παραμένει η διστακτικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ