• Business

    Θεοδόσης Μιχαλόπουλος (Microsoft): Προς αδειοδότηση τα Data Centers- Γιατί δεν επηρεάζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός από την κρίση

    O Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας


    Παρά την οικονομική κρίση, τον πληθωρισμό και την αβεβαιότητα η Micosoft προχωρά την επένδυση στα Data Centers και δε θα επηρεαστεί   η ψηφιακή μετάβαση από τη  διεθνή οικονομική κρίση, καθώς τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Αυτό είπε χθες ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, αναφερόμενος στο έργο της Microsoft στην Ελλάδα. Τόνισε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να μάθουν τα παιδιά προγραμματισμό στα σχολεία και να μάθουν να γράφουν κώδικα.

    “Είναι εντυπωσιακό το που έφτασε η χώρα μέσα σε 3 χρόνια”, σημείωσε σχετικά με την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ αναφέρθηκε και στα πιο σύνθετα έργα που πλέον σταδιακά θα ξεκινήσει το Δημόσιο. “Μπροστά μας έχουμε μια εποχή, που έχουμε το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό είναι πολύ σημαντικό”, ανέφερε.

    “Η επόμενη μέρα θα εκδημοκρατίσει την τεχνολογία, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους να επωφεληθούν από την αξία της”, σημείωσε.

    Σχετικά με τη δραστηριότητα της Microsoft, τόνισε: “Απαντήσαμε στις ανάγκες ψηφιοποίησης της Ελλάδας, έχουμε βοηθήσει πολύ τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και πολλά από  όσα βλέπουμε να γίνονται στην ψηφιακή μετάβαση του δημόσιου τομέα στηρίζονται σε cloud πλατφόρμες, και πολλά είναι πάνω σε Microsoft. Και όταν επιλέξαμε πριν 1,5 χρόνο την Ελλάδα για να κάνουμε μια πολύ μεγάλη επένδυση ήταν σωστή απόφαση γιατί η Ελλάδα είναι το σωστό σημείο”.

    “Πριν από 2 χρόνια, ήμασταν 140 άτομα και τώρα είμαστε 270 άτομα σχεδόν υπερδιπλάσια, που αμείβονται πάνω από το μέσο όρο” είπε. Επίσης, τόνισε ότι  θα συνεχίσουν να ανοίγονται νέες θέσεις εργασίες για την Ελλάδα.

    Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επένδυσαν πολύ λίγο;

    “Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και είναι αυτές που έμειναν πίσω στην πανδημία και σύμφωνα με τα στοιχεία, το 20-30% δεν είχαν κάνει καμιά επένδυση μέσα στην πανδημία.

    Το στοίχημα για να γίνουν επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολύ σημαντικό και έχει και σημαντικό ρόλο να παίξει στην ψηφιοποίηση του Δημοσίου.

    “Σε μια εποχή υψηλού κόστους, η επένδυση στην τεχνολογία δεν είναι πολυτέλεια, αφού μπορεί να βοηθήσει ώστε οι εταιρείες να μειώσουν τα κόστη τους, να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες και να μειώσουν το κόστος παραγωγής και μεταφορά ενός προϊόντος.

    Data Centers

    Όσον αφορά στα Data Centers, σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αγορές των εκτάσεων όπου θα γίνουν τα Data Centers και τώρα βρίσκονται στη φάση της αδειοδότησης και της επιλογής των project managers. H Microsoft έχει τεράστια εμπειρία στην κατασκευή Data Centers και υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι που παρακολουθούν καθημερινά το έργο και μας καθοδηγούν” ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος.

    Τα Data Centers, είναι υποδομή πολύ σημαντική για την Ελλάδα και προχωράει χωρίς καμιά καθυστέρηση ή αλλαγή, παρά τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές.

    “Η ανάγκη για cloud μεγαλώνει και αυτό αποδείχθηκε και με την ενεργειακή κρίση και με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ανέδειξε τη σημασία του cloud. Για να μπορέσει να λειτουργήσει η ουκρανική κυβέρνηση ο μόνος τρόπος ήταν στο cloud, ψηφιοποιήθηκαν όλα πολύ γρήγορα, και τελικά γίνονται καλύτερα από πριν”, σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος.

    Σχετικά με το skilling, την εκπαίδευση και την επιμόρφωση, είναι ένας τομέας  πολύ σημαντικός για τη  Microsoft που έχει βάλει στόχο την επιμόρφωση  500.000  ατόμων.



    ΣΧΟΛΙΑ