• Business

    Θεοχάρης: Πολύ ενθαρρυντικά τα έσοδα από τον τουρισμό για το 2019

    • NewsRoom

    Χάρης Θεοχάρης, Υπ. Τουρισμού


    Υψηλότερα κατά μισό δισ. ευρώ στο έτος σε σχέση με το 2018 εκτιμά ότι θα είναι τα έσοδα από τον τομέα του τουρισμού ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

    Ο υπουργός τουρισμού στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα, ανέφερε ότι τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.  «Εκτιμούμε, με βάση και την πορεία του διμήνου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, ότι τα φετινά έσοδα θα είναι υψηλότερα κατά 0,5 δισ. ευρώ σε σχέση με περσινά έσοδα». Να σημειώσω πως οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση ακόμη και 1 δισ. ευρώ» τόνισε ο υπουργός.

    Ο κ. Θεοχάρης λέει πως έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης τουριστικής περιόδου, καθώς έχει έρθει σε επαφές με τον διευθύνων σύμβολο της Jet2 και διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου, με την ηγεσία του τουρισμού να δρομολογεί συναντήσεις και με άλλους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες.

    Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «στο τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη του συνεδρίαση. Το πλάνο προβλέπει την ανά δίμηνο σύσκεψη στο υπουργείο παρουσία των 13 αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού με στόχο τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής. Μέσω του συντονισμού και της διάχυσης καλών πρακτικών και φυσικά την επίλυση των οποίων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες, με διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργούμε».

    Ο υπουργός κλήθηκε να κάνει σχόλιο και για την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Θεοχάρης είπε πως ο Τσίπρας δεν έχει μπει ακόμα καλά στο κοστούμι του και συνεχίζει να ψεύδεται εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, λέγοντας πως  είχε σχέδιο για τη μείωση των πλεονασμάτων το οποίο το θυμήθηκε τώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταφέρνει μεθοδικά και συστηματικά με τις μεταρρυθμιστικές της πρωτοβουλίες να πείσει τις αγορές και τους εταίρους πως όλα πάνε καλά.

    Τέλος, για τη μείωση των πλεονασμάτων ο κ. υπουργός σημείωσε ότι «το αίτημα για τη μείωση των πλεονασμάτων θα έρθει στον σωστό χρόνο. Ήδη όμως η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της. Αυτό που λέει σήμερα είναι ότι εγώ είμαι αξιόπιστος συνομιλητής, είμαι ισότιμος με εσάς, δεν έρχομαι να ζητήσω και να είμαι επαίτης, έρχομαι να αιτηθώ και να πάρω αυτό που δικαιωματικά μου ανήκει».



    ΣΧΟΛΙΑ