• Business

    Tesla: Μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων της για δεύτερη φορά φέτος

    • Bloomberg
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Άμστερνταμ.

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Η Tesla μείωσε τις τιμές του Model S sedan και του Model X SUV στις ΗΠΑ αργά το βράδυ της Κυριακής κατά 5.000 και 10.000 δολάρια αντίστοιχα, καθώς επιδιώκει να τονώσει τη ζήτηση τον τελευταίο μήνα του τριμήνου.

    Η τιμή του Model S με τετρακίνηση, διαμορφώνεται τώρα στα 89.990 δολάρια, μειωμένη κατά 5,2% από 94.990 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Το Model S Plaid κοστίζει τώρα 109.990 δολάρια, μείωση κατά 4,3%, από τα 114.990 δολάρια που ήταν η προηγούμενη τιμή.

    Το Model X με σύστημα τετρακίνησης κοστίζει πλέον 99.990 δολάρια, κατά 9,1% λιγότερο από τα 109.990 δολάρια. Το Model X Plaid έχει κόστος 109.990 δολάρια από 119.990 δολάρια, μείωση της τάξης του 8,3%.

    Tesla Slashes Prices for Some US Models for Second Time This Year | Breaking down the changes to each model
    Η Tesla μειώνει τις τιμές σε ορισμένα μοντέλα των ΗΠΑ για δεύτερη φορά φέτος

    Η Tesla πουλά τα αυτοκίνητά της απευθείας στους καταναλωτές και συχνά τροποποιεί τις τιμές της. Η νέα κίνηση της εταιρείας πραγματοποιείται μετά από την προηγούμενη δραστική μείωση των τιμών που εφάρμοσε τον Ιανουάριο, σε μία ευρεία προσπάθεια να ενισχύσει τις πωλήσεις της.

    Κατά την Ημέρα των Επενδυτών της εταιρείας την 1η Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Tesla στο Ώστιν του Τέξας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk και άλλα στελέχη της έδωσαν έμφαση στην αποδοτικότητα της παραγωγής και στη μείωση του κόστους.

    «Η επιθυμία των ανθρώπων να αποκτήσουν ένα Tesla είναι εξαιρετικά μεγάλη», είπε ο Μusk. «Ο περιοριστικός παράγοντας είναι η ικανότητά τους να πληρώνουν ένα Tesla».

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Γιατί απογοήτευσε τους επενδυτές της Tesla – Πιέσεις στη μετοχή

    Tesla: Ο ακτιβιστής μέτοχος Ρος Γκέρμπερ δεν θέλει πια μια θέση στο ΔΣ



    ΣΧΟΛΙΑ