• Business

    Tesla: Ο ακτιβιστής μέτοχος Ρος Γκέρμπερ δεν θέλει πια μια θέση στο ΔΣ

    • NewsRoom
    Ρος Γκέρμπερ

    Ρος Γκέρμπερ


    Ο Ρος Γκέρμπερ, ένας από τους μέτοχους της Tesla Inc., σχεδιάζει  να σταματήσει την προσπάθειά του να διεκδικήσει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του Ίλον Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομο με γνώση του θέματος.

    Η εταιρεία διαχείρισης περιουσίας στην οποία είναι επικεφαλής, η Gerber Kawasaki, κατείχε περίπου 440.000 μετοχές της Tesla, ή το 0,01% της εταιρείας, στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Ο Γκέρμπερ κατέχει επίσης ιδιωτικά ορισμένες μετοχές.

    Οι εκπρόσωποι της Tesla φέρεται να συναντήθηκαν με τον Γκέρμπερ τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε το άτομο που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι συζητήσεις ήταν ιδιωτικές. Η εταιρεία συμφώνησε για μια νέα συνάντηση την 1η Μαρτίου, προκειμένου να συζητήσουν τις ανησυχίες του Γκέρμπερ σχετικά με τη διακυβέρνηση της εταιρείας κατακευής ηλεκτρικών οχημάτων.

    Ο Γκέρμπερ ήθελε να αποκτήσει μια θέση στο ΔΣ σε μια  προσπάθεια, όπως υποστήριζε, να χαλιναγωγήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Ίλον Μασκ. Ο Γκέρμπερ ανησυχούσε πως ο χρόνος που ξόδευε πλέον ο Μασκ στην Twitter Inc. και  την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε, καθώς και στη SpaceX, όπου ο δισεκατομμυριούχος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος, ήταν πολύ μεγαλύτερος από αυτός που ασχολείται με την Tesla.

    Παράλληλα, ανησυχούσε για την έλλειψη σχεδιασμού διαδοχής και εξέτασης συμφωνιών αποζημίωσης.

    Σύμφωνα με την πηγή του Bloomberg, oι εκπρόσωποι της Tesla θα αποδείξουν ότι είναι σε θέση να λύσουν ορισμένα από αυτά τα ζητήματα αλλά και πως ο Μασκ εξακολουθεί να ασχολείται.

    Μετά τη σχετική αναφορά του Bloomberg News την Παρασκευή, ο Γκέρμπερ επιβεβαίωσε την απόσυρσή του με μια ανάρτηση στο Twitter .

    «Μετά από προσεκτική εξέταση, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για το διοικητικό συμβούλιο της Tesla. Ως φιλικός ακτιβιστής, αισθάνομαι ότι οι μέτοχοι ακούστηκαν. Ανυπομονούμε για το τι έχει να μας δείξει η Tesla την επόμενη εβδομάδα!», ανέφερε.

    Οι εκπρόσωποι της Tesla και ο Μασκ, όπως επίσης και η πλευρά του Γκέρμπερ, δεν απάντησαν στα αιτήματα του Bloomberg για σχολιασμό.

    Διαβάστε επίσης

    Warren Buffett: Λειτουργικά κέρδη ρεκόρ για την Berkshire Hathaway το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ