• Business

    Tesla: Αυξάνει τις τιμές σε Ευρώπη και ΗΠΑ – Έρχεται το νέο δημιούργημα του Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Να αυξήσει τις τιμές των ηλεκτρικών της οχημάτων Model Y κατά περίπου 2.000 ευρώ σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ετοιμάζεται η Tesla από τις 22 Μαρτίου.

    Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση, που ανακοινώθηκε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ακολούθησε την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας την Παρασκευή ότι θα αυξήσει τις τιμές για όλα τα αυτοκίνητα Model Y στις ΗΠΑ κατά 1.000 δολάρια την 1η Απριλίου.

    Αυτή θα είναι η δεύτερη αύξηση για τους καταναλωτές των ΗΠΑ, καθώς η Tesla από την 1η Μαρτίου αύξησε τις τιμές των δύο Model Y που διαθέτει στην αγορά, κατά 1.000 δολάρια σε 43.990 και 48.990 δολάρια αντίστοιχα.

    Σημειώνεται ότι τα περιθώρια κέρδους της Tesla έχουν δεχτεί πλήγμα από τον πόλεμο τιμών με τους ανταγωνιστές της, που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

    Στις αρχές του 2024, η εταιρεία προειδοποίησε για «πολύ χαμηλότερη» αύξηση των πωλήσεων φέτος, καθώς επικεντρώνεται στην παραγωγή του ηλεκτρικού οχήματός της επόμενης γενιάς, με την κωδική ονομασία «Redwood».

    Το νέο Tesla Model 2 απασχολεί εδώ και χρόνια την επικαιρότητα. Οι τεχνικές προδιαγραφές που έχει ανακοινώσει ο Elon Musk για το νέο του δημιούργημα κάνουν πολλούς να το περιμένουν με αγωνία.

    Αν επαληθευτούν στην πράξη όσα υπόσχεται ο οραματιστής CEO, το Tesla Model 2 θα συνδυάζει 300 PS, 400 km αυτονομίας και τιμή προ επιδότησης στις ΗΠΑ στα 25.000 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης: 

    JPMorgan: Οι μετοχές των Magnificent 7 της τεχνολογίας δεν είναι υπερτιμημένες

    Tesla: Σαμποτάζ στο εργοστάσιο της Γερμανίας

    UBS: Αναζητά ευκαιρίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην αγορά των ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ