• Business

    JPMorgan: Οι μετοχές των Magnificent 7 της τεχνολογίας δεν είναι υπερτιμημένες

    • Bloomberg
    Mislav Matejka, αναλυτής της JP Morgan

    Mislav Matejka, αναλυτής της JP Morgan


    Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι αναλυτές της Wall Street που προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο φούσκας στις κορυφαίες μετοχές τεχνολογίας των ΗΠΑ.

    Η ομάδα της JPMorgan Chase & Co. ήταν η τελευταία που επισήμανε ότι οι αποτιμήσεις των λεγόμενων Magnificent 7 που οδήγησαν το ράλι της Wall Street είναι σήμερα χαμηλότερες σε σχέση με τον υπόλοιπο S&P 500, με βάση τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

    «Υπάρχει ανησυχία για την πολύ ισχυρή υπεραπόδοση των Magnificent 7, αλλά σημειώνουμε ότι οι συγκεκριμένες μετοχές διαπραγματεύονται στην παρούσα φάση χαμηλότερα από ότι πριν από μερικά χρόνια, δεδομένων των κερδών τους», έγραψε σε σημείωμα ο αναλυτής Mislav Matejka.

    «Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα είναι άτρωτη σε μελλοντικά απογοητευτικά κέρδη, αλλά σε περίπτωσης γενικών απογοητευτικών κερδών, αυτές οι μετοχές θα μπορούσαν να διατηρηθούν σε καλύτερα επίπεδα από τις παραδοσιακές κυκλικές» που εξαρτώνται από την ισχύ της οικονομίας, εξήγησε.

    Στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι ενώ η συγκέντρωση της αμερικανικής αγοράς μετοχών είναι η υψηλότερη των τελευταίων δεκαετιών, οι κορυφαίες μετοχές διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλότερες αποτιμήσεις από ό,τι τα μεγαλύτερα ονόματα στην κορύφωση της τεχνολογικής φούσκας.

    Big Tech Drives S&P 500 Gains in Past Year | Excluding tech, the index is up about 18% in the past twelve months
    Οι μεγάλες εταιρείας τεχνολογίας οδήγησαν τα κέρδη του S&P 500 το περασμένο έτος

    Οι μετοχές Magnificent 7 – στις οποίες περιλαμβάνονται οι Apple, η μητρική της Google Alphabet, η Amazon.com, η ιδιοκτήτρια της Facebook Meta Platforms, η Microsoft, η Nvidia Corp. και η Tesla – είχαν σημειώσει τα μεγαλύτερα κέρδη στον S&P 500 πέρυσι.

    Ο δείκτης αναφοράς έχει σκαρφαλώσει σε υψηλά όλων των εποχών το 2024, αλλά οι επιδόσεις αυτών των μεγάλων κεφαλαιοποιήσεων έχουν αποκλίνει πιο πρόσφατα.

    Ενώ η αγαπημένη μετοχή της τεχνητής νοημοσύνης, Nvidia έχει εκτοξευθεί σε επίπεδο ρεκόρ, οι μετοχές της Apple εισήλθαν σε τεχνική διόρθωση αυτόν τον μήνα εν μέσω ανησυχιών για την πτώση των πωλήσεων iPhone της εταιρείας και τις ρυθμιστικές πιέσεις.

    Ένα σημείωμα από την Bank of America την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι τα funds τεχνολογίας υπέστησαν τις μεγαλύτερες εκροές που έχουν καταγραφεί. Ωστόσο, ο αναλυτής Michael Hartnett επανέλαβε ότι οι τεχνολογικές μετοχές θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο χώρο για ράλι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Microsoft: Ξεκινούν τον Απρίλιο οι εργασίες για το Data Center στα Σπάτα – Μέσα στην εβδομάδα ο ανάδοχος

    Currys (μητρική της Κωτσόβολος): Ναυάγησε το deal με την Elliott Investment – Βουτιά της μετοχής έως 11%

    Άνοιξε ο χορός των εξαγορών στην πληροφορική – Τι ακολουθεί



    ΣΧΟΛΙΑ