• Ενέργεια

    Τέρνα Ενεργειακή: Παραμένει ο στόχος των 3.000 MW ακόμη και αν επιλεγεί η λύση της αποεπένδυσης από το Τέξας

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ

    Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Στη λύση της αποεπένδυσης από τα αιολικά στις ΗΠΑ προσανατολίζεται η διοίκηση της Τέρνα Ενεργειακή, σύμφωνα και με όσα ειπώθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης της διοίκησης της εταιρείας με αναλυτές.

    Η λύση της αποεπένδυσης από τα αιολικά πάρκα στο Τέξας προκρίνεται, σύμφωνα με τη διοίκηση της Τέρνα Ενεργειακή, ως πιο συμφέρουσα για την εταιρεία, με δεδομένες τις απαιτήσεις ύψους 180 εκατ. δολαρίων που έχουν από αυτά οι πελάτες τους, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τον Φεβρουάριο και επηρέασαν τα τρία αιολικά πρότζεκτ (συνολικής ισχύος 520MW) που έχει εγκαταστήσει η εταιρεία στην Πολιτεία του Τέξας, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συμβάσεων προπώλησης που είχε υπογράψει η εταιρεία.

    Όπως εξήγησε η διοίκηση της Τέρνα Ενεργειακή, αν πουληθούν τα αιολικά πάρκα στο Τέξας, μπορεί να καταγράφεται λογιστική ζημιά 95 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBDITDA, ωστόσο θα ενισχυθεί η καθαρή κερδοφορία την επόμενη δεκαετία, κατά 7-8 εκατ. ετησίως, καθώς τα εν λόγω αιολικά πάρκα επιβαρύνονται με δανεισμό 450 εκατ. ευρώ, από τον οποίο και θα απαλλαγεί η εταιρεία.

    Τονίστηκε επίσης ότι η στρατηγική για ανάπτυξη στις ΗΠΑ παραμένει και η εισηγμένη θα συνεχίσει να αναζητεί ευκαιρίες.

    Σημειώνεται ότι η επιλογή της αποεπένδυσης στις ΗΠΑ δεν αλλάζει τον στόχο για 3.000 MW ισχύος το επόμενο διάστημα, καθώς η εταιρεία έχει πολλά έργα σε εξέλιξη στο χαρτοφυλάκιό της και μπορεί να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Τέρνα Ενεργειακή: Μπαράζ επενδύσεων με 2.000 νέες θέσεις εργασίας

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αύξηση στα €328,1 εκατ. για τις ενοποιημένες πωλήσεις το 2020 – Στα €194,7 εκατ. τα συνολικά EBITDA



    ΣΧΟΛΙΑ