• Business

    ΤΕΡΝΑ ΑΕ: Ανάδοχος στο έργο της ΔΕΗ 50 MW στη Μεγαλόπολη

    Μαύρος, ΔΕΗ Ανανεώσιμες

    Κωνσταντίνος Μαύρος, Πρόεδρος ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ


    Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ μειοδότησε και είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανάδοχος του έργου κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου  50MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μεγαλόπολη.
    Στον διαγωνισμό για το έργο αυτό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, είχαν υποβάλει προσφορές  οι Τέρνα, ΑΚΤΩΡ,ΑVAX, METKA, Intrakat, Voltalia Greece,  Dongfang Electric International Corporation και η Sunel & Shanghai Electric.
    Πρόκειται για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, το πρώτο ισχύος 39MW και το δεύτερο ισχύος 11MW, που θα κατασκευαστούν σε οικόπεδα που στο παρελθόν υπήρχαν λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ.

    Το τίμημα θεωρείται ιδιαίτερα καλό για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες καθώς έκλεισε περίπου στα € 23,5 εκατ. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με συστήματα μονού άξονα και bifacial πλαίσια. Επίσης θα κατασκευαστεί νέος υποσταθμός μέσης προς υψηλή τάσης για τη σύνδεσή του στο σύστημα.

    Το έργο θα κατασκευαστεί σε απαλλοτριωμένη έκταση της ΔΕΗ, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για αποθέσεις κατά τη λειτουργία των ορυχείων παλαιότερα.
    Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο είναι και το πρώτο που θα προχωρήσει με διμερές συμβόλαιο πώλησης ρεύματος προς τη μητρική, στρατηγική που έχει ανακοινώσει η εταιρεία. Ειδικότερα, για το έργο θα υπάρξει ένα μίγμα χρηματοδότησης που θα περιλαμβάνει επιδοτούμενη ταρίφα για τα 11 MW και PPA για τα 39 MW.
    Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗΑΝ, σχετικα΄με τα διμερή συμβόλαια (PPA), “οι τράπεζες είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν τα συμβόλαια αυτά και απαιτείται όλοι οι φορείς να τα προωθήσουν με βάση το διεθνές παράδειγμα.
    Το φωτοβολταϊκό θα είναι σε λειτουργία από το 2023
    Αφού βγήκε ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ, το επόμενο βήμα είναι να υπογραφεί η σύμβαση και ακολούθως να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου μέσα στο καλοκαίρι, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022.

    Σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη του 2023 η ΔΕΗΑΝ θα έχει αναπτύξει έργα συνολικής ισχύος άνω του 1,5GW.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News  για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ