• Business

    ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρά με τη μαρίνα Ρόδου και την έκταση στην Αφάντου

    • NewsRoom
    Άρης Ξενόφος

    Άρης Ξενόφος


    Στη Ρόδο μετέβη σήμερα ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, συνοδευόμενος από στελέχη του Ταμείου, προκειμένου να επισκεφθεί δύο περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση, το ακίνητο στην Αφάντου και τη μαρίνα Ρόδου.

    Ο κ. Ξενόφος συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδάκο, με τον οποίο συζήτησε σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στην νησιωτική Ελλάδα στο πλαίσιο και της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

    Αναφορικά με το ακίνητο της Αφάντου (βόρειο και νότιο τμήμα), ήδη διενεργούνται οι προκαταρκτικές δοκιμαστικές τομές, αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Ο κ. Ξενόφος επεσήμανε ότι η παρουσία του ΤΑΙΠΕΔ στη Ρόδο υπογραμμίζει το στρατηγικό βάρος που προσδίδει η διοίκηση του Ταμείου όχι μόνο σε περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου που αποτελούν τις «ναυαρχίδες» του προγράμματος του, αλλά και σε εκείνα που βρίσκονται στην περιφέρεια, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για την τοπική ανάπτυξη.

    Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει τις δυνατότητες αξιοποίησης της μαρίνας στο Μανδράκι, ενώ συζητήθηκαν τα περιθώρια παράλληλης ανάπτυξης της Νέας Αγοράς Ρόδου. Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε τη δέσμευση του ΤΑΙΠΕΔ να παρέχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια στον δήμο Ρόδου, ώστε τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο ρεκόρ αφίξεων προοιωνίζεται για τον ελληνικό τουρισμό το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο!



    ΣΧΟΛΙΑ