• Business

    Τέλος οι πτήσεις της British Airways προς Κίνα εξαιτίας του κοροναϊού

    • NewsRoom
    British Airways

    Άλεξ Κρουζ, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της British Airways.


    Εξαιτίας του κοροναϊού

    Το σύνολο των προγραμματισμένων δρομολογίων της προς και από την ηπειρωτική Κίνα ανέστειλε η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways. Η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας ήρθε αμέσως μετά την επίσημη προειδοποίηση που εξέδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο προς τους πολίτες του, να μην ταξιδεύουν με κατεύθυνση την Κίνα, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

    Οι κινήσεις αυτές οφείλονται στην ραγδαία έξαρση της ασθένειας του κοροναϊού, που πλήττει την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες, με 132 θύματα και χιλιάδες κρούσματα, ενώ έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και σε άλλα κράτη του κόσμου, κυρίως μέσω της μετακίνησης Κινέζων τουριστών.

    Στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας, εμφανίζεται η πληροφορία ότι καμία απευθείας πτήση προς την Κίνα δεν θα πραγματοποιείται για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου, καθώς και για τον Φεβρουάριο.

    «Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση, αλλά η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος είναι πάντα η προτεραιότητά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή που εστάλη σήμερα με email από τον εθνικό αερομεταφορέα της Βρετανίας. «Οι πελάτες, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από ή προς την Κίνα μέσα στις επόμενες ημέρες, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα BA.com».



    ΣΧΟΛΙΑ