• Business

    Τεχνική Ολυμπιακή: Επιστροφή στα λειτουργικά κέρδη του 2021, στα 6,8 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Στέγγος, Τεχνική Ολυμπιακή

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Τεχνική Ολυμπιακή


    Επιστροφή στην λειτουργική κερδοφορία κατέγραψε το 2021 η Τεχνική Ολυμπιακή.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής από συνεχιζόμενες δραστηριότητες της χρήσης 2021 ανήλθε στο ποσό των € 6,816 εκατ. έναντι € 0,539 εκατ. της προηγούμενης αντίστοιχης χρήσης 2020. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις ναυλώσεων της θυγατρικής ROMA HOLDING LLC.

    Τα ενοποιημένα μικτά αποτελέσματα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες της χρήσης 2021, ήταν κερδοφόρα και ανήλθαν σε ποσό € 0,356 εκατ. έναντι ζημιών ποσού € 4,16 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο 2020.

    Τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων- EBITDA) της κλειόμενης χρήσης 2021 ήταν θετικά και ανήλθαν σε κέρδη € 1,16 εκατ. έναντι ζημιών € 6,14 εκατ. της χρήσης 2020.

    Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ανήλθε το 2021 στο ποσό των €154,35 εκατ. έναντι ποσού €116,16 εκατ. το 2020, ποσοστό αύξησης περίπου 33%. Η αύξηση αυτή προήλθε από την υπεραξία αποτίμησης των 7 πλοίων.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου αποτυπώνουν μονάχα μέρος της οικονομικής δραστηριότητας των επενδύσεων που ενοποιούνται ολικά, καθώς το πλοίο ROMA συνεισέφερε στα ομιλικά αποτελέσματα μόνο για περίοδο 9 μηνών και οι λοιπές επενδύσεις αναμένεται να συνεισφέρουν εντός του 2022.

    Ο Όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, παρ’ όλο που το 2021 αποτέλεσε μία περίοδο αποκατάστασης της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας,των έντονων πληθωριστικών πιέσεων και της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των α΄ υλών, συνέχισε σταθερά την αναπτυξιακή του πορεία εντός του έτους. Παράλληλα, με συνέπεια και προσήλωση στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου, ο Όμιλος συνέχισε την απρόσκοπτη εφαρμογή του στρατηγικού του σχεδιασμού, ενισχύοντας περαιτέρω τις αποδόσεις του με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και της λειτουργικής του κερδοφορίας.

    Διαβάστε επίσης:

    UNIBIOS: Στις 8.478 χιλ. ευρώ οι ενοποιημένες πωλήσεις το 2021

    ΟΛΘ: Διαβούλευση για την υπηρεσία «Προαναγγελία άφιξης πλοίου»



    ΣΧΟΛΙΑ