ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους επαγγελματίες στην εστίαση, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους για τραπεζοκαθίσματα, μέσω των δήμων, όπου είναι εφικτό, είτε μειώνοντας τα τέλη, όπου δεν υπάρχουν επιπλέον χώροι, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρωινή εκπομπή του OPEN, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία του αυτή έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού.
«Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν τον χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους δήμους», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση -καθώς σε ορισμένους δήμους ή περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει χώρος για επέκταση- και πρόσθεσε: «Εκεί, σε αυτήν την περίπτωση, η λύση που προκρίνουμε είναι να μειωθούν τα τέλη». Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη του λαού και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, αν οι Έλληνες συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και σε αυτή τη φάση, θα τα καταφέρουμε και στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- MSCI Greece Standard: Καμία νέα εισαγωγή – Στις 8 οι μετοχές του δείκτη
- Αλίκη Μαρτίνου: Η τέχνη ιστορικά συνδέεται με τη φιλανθρωπία
- Η μεθανόλη στη ναυτιλία: Aπό το FuelEU και το EU ETS στη στρατηγική τοποθέτηση κεφαλαίου
- Το ράλι της 3E, το νέο deal Εξάρχου και Aktor, το big short στην Bylot και ο Τράμπ, το beef Βαρδινογιάννη – Γκάλι, τι αγοράζει ο Προκοπίου, το χωριό του Πιερρ και ο λαμπερός γάμος Δασκαλάκη – Χασιώτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.