• Business

    Γ. Μπενόπουλος (Ένωση Καφέ): «Να μειωθεί η φορολογία και στην εστίαση»

    • Γιώργος Μανέττας

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Γιάννος Μπενόπουλος


    Με το βλέμμα στραμμένο στη Βουλή είναι η αγορά του καφέ, μετά την τροπολογία που προανήγγειλε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για μείωση του ΦΠΑ και στα υπόλοιπα ροφήματα στο 13% στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Γιάννος Μπενόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την παραπάνω εξέλιξη επισημαίνει πως περιμένει να αποτυπωθεί στην τροπολογία η βελτίωση του φορολογικού συντελεστή, ωστόσο δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την εξαίρεση της εστίασης.

    «Οποιαδήποτε μείωση της φορολογίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, διότι επιφέρει μείωση τιμών προς όφελος του καταναλωτή. Λυπάμαι που δεν αφορά και την εστίαση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Την ίδια ώρα, όπως λέει, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η αγορά του καφέ τις αντιδράσεις στην πρόταση της αντιπολίτευσης να καταθέσει τροπολογία που θα αφορά ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση.

    Αναφορικά με τη σύγχυση που προκάλεσαν οι αντικρουόμενες πληροφορίες για τη μείωση του ΦΠΑ στα ροφήματα, ο κ. Μπενόπουλος λέει πως «πρόκειται για την κλασική σύγκρουση μεταξύ των προθέσεων και της πραγματικότητας», τονίζοντας πως, παρά τις καλές προθέσεις, κάποια πράγματα έγιναν με ελλιπή σχεδιασμό». Το κακό, σπεύδει να υπογραμμίσει, είναι ότι δημιουργήθηκαν προσδοκίες στην αγορά.

    Όσον αφορά στη χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Ελληνικού Καφέ με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο κ. Μπενόπουλος σημειώνει πως είχε προγραμματισθεί πριν το Πάσχα και προσθέτει πως ήρθε την κατάλληλα στιγμή καθώς έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους του κλάδου να εκφράσουν τις απόψεις τους στους καθ’ ύλην αρμόδιους για το φλέγον ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ, αλλά και για τον ΕΦΚ που έχει επιβαρύνει υπέρογκα τις επιχειρήσεις του κλάδου.



    ΣΧΟΛΙΑ