• Business

    Τα 7 ξενοδοχειακά θαύματα του 2024 – Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό

    • Bloomberg

    Viceroy στην Πορτογαλία (Πηγή: Viceroy at Ombria Algarve)


    Σε μία σημαντική χρονιά αναδείχτηκε το 2023 για τον ευρωπαϊκό ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς εντός του έτους εγκαινιάστηκαν κάποια εντυπωσιακά θέρετρα, όπως το Son Bunyola του Richard Branson στη Μαγιόρκα, με την τεράστια θερμαινόμενη πισίνα και τα 7,000 ελαιόδεντρα ή η μετατροπή σε ξενοδοχείο του θρυλικού “Old War Office” στο Λονδίνο, το οποίο κόστισε 1,6 δισ. ευρώ, προκειμένου να “μεταμορφωθεί”.

    Η φετινή χρονιά μπορεί να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα openings θα γίνει στην Ελλάδα και όχι στην Σαντορίνη ή τη Μύκονο, αλλά στις ήσυχες ακτές του μικρού νησιού της Φολεγάνδρου.

    Το ξενοδοχείο Gundari θα διαθέτει, εκτός άλλων, ένα underground σπα στην άκρη ενός βράχου με θέα το απέραντο γαλάζιο.

    Χαλάρωση στο Gundari στη Φολέγανδρο (Πηγή: Gundari)

    Ωστόσο, το Λονδίνο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο με το πιο πρόσφατο άνοιγμα της Maybourne Hotel Group, ιδιοκτήτρια της luxury icon Claridge’s.

    Ονομάζεται Emory, βρίσκεται στο Νάιτσμπριτζ δίπλα στο  Χάιντ Παρκ, και αποτελείται αποκλειστικά από σουίτες. Το μενού του εστιατορίου του υπογράφει ο διάσημος Γάλλος σεφ Jean-Georges Vongerichten.

    Οι τιμές για τις σουίτες ξεκινούν από 2.000 στερλίνες τη βραδιά, καθιστώντας το Emory μεταξύ των πιο ακριβών ξενοδοχείων στο Λονδίνο.

    Το δεύτερο ξενοδοχείο της Mandarin Oriental Group, θα ανοίξει επίσης στο Λονδίνο στην πλατεία Tony Hanover, στην καρδιά του Mayfair.

    Σε άλλα μέρη της Ευρώπης, η Rosewood μόλις άνοιξε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Μόναχο, μια πόλη που δεν είχε σημαντικά openings εδώ και μια δεκαετία, ενώ το brand κατευθύνεται προς στο Άμστερνταμ, ανακαινίζοντας ένα ιστορικό κτίριο που στέγαζε το Παλάτι της Δικαιοσύνης της πόλης.

    Ακολουθούν τα 7 μέρη της Ευρώπης, που με ενθουσιασμό θα υποδεχτούν κάποια από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Γηραιάς Ηπείρου.

    One&Only στην Κέα

    Opening: Μάιος
    Πού: Κέα, Ελλάδα

    Ξεκινάμε με την όμορφη και γραφική Τζια ή Κέα, η οποία φυσικά βρίσκεται στη χώρα μας.

    Αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο έκτασης 650 στρεμμάτων βρίσκεται στο Κυκλαδικό Αρχιπέλαγος, μόλις μία ώρα με το πλοίο από την Αθήνα ή 15 λεπτά με ελικόπτερο.

    Οι κατάλευκες πέτρινες βίλες, η μικρότερη από τις οποίες θα έχει έκταση 75 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και κήπους.

    Μια ήσυχη βίλα στο One&Only Kea Island, με ιδιωτική πισίνα (Πηγή: One&Only)

    Το Bloomberg αναφέρει ότι η Κέα είναι γνωστή για τις αμμώδεις παραλίες της -όχι τον βραχώδη τύπο που συναντάμε συχνά στην Ελλάδα- και τις ιδανικές συνθήκες για καταδύσεις.

    Το καλοκαίρι το ξενοδοχείο θα προσθέσει ένα beach club στο σκηνικό διασκέδασης του νησιού.

    Η κομψότητα αυτού του ξενοδοχείου αυτό το καλοκαίρι στην Κέα, ενδέχεται να ξεπεράσει το Amanzoe και το Four Seasons Astir Palace.

    Οι τιμές διαμονής θα ξεκινούν αρχικά από 1.750 ευρώ, φτάνοντας τα  2.750 ευρώ τη βραδιά το καλοκαίρι.

    Emory

    Opening: Απρίλιος
    Πού: Νάιτσμπριτζ, Λονδίνο

    Μεταφερόμαστε στο Λονδίνο, όπου το νεότερο project από την Maybourne Hotel Group, φιλοδοξεί να καταπλήξει τα πλήθη.

    Το Emory θα αποτελείται από 60 σουίτες και κάθε όροφος θα περιλαμβάνει στοιχεία διασήμων σχεδιαστών όπως του André Fu, του Rémi Tessier και του Pierre-Yves Rochon.

    Η ταράτσα του Emory (Πηγή: The Emory)

    Παράλληλα, ο σεφ Jean-Georges Vongerichten θα φέρει το brand του abc από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο για πρώτη φορά.

    Το ξενοδοχείο θα διαθέτει επίσης σπα τεσσάρων ορόφων και βεράντα 360 μοιρών στον τελευταίο όροφο, με θέα στο Hyde Park, μόνο για όσους διαμένουν στο ξενοδοχείο.

    Οι τιμές θα ξεκινούν από 2.000 στερλίνες τη βραδιά.

    Viceroy στην Όμπρια Αλγκάρβε

    Opening: Ιούνιος
    Πού: Αλγκάρβε, Πορτογαλία

    Η επωνυμία ξενοδοχείων Viceroy με έδρα το Λος Άντζελες είναι γνωστή για τα κομψά της καταλύματα σε τοποθεσίες όπως το Σικάγο, αλλά και για θέρετρα σε μέρη όπως η Αγία Λουκία στην Καραϊβική και η Ριβιέρα Μάγια στο Μεξικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει σύντομα την εμφάνισή της στο μοντέρνο νότιο άκρο της Πορτογαλίας, με ένα πολυτελές εξοχικό θέρετρο 76 δωματίων μακριά από την πολυσύχναστη ακτογραμμή.

    Πηγή: Viceroy at Ombria Algarve

    Το νεόκτιστο ακίνητο θα διακοσμηθεί σύμφωνα με το στυλ του παραδοσιακού χωριού Αλγκάρβε, ολόλευκα κτίρια με κεραμοσκεπές, πλακόστρωτα δρομάκια και στέμματα εσπεριδοειδών.

    Στο χώρο θα δημιουργηθούν οκτώ εστιατόρια και μπαρ, ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, καθώς και μονοπάτια ποδηλασίας και πεζοπορίας για τους επισκέπτες που επιθυμούν διάφορες υπαίθριες ασχολίες.

    Το ξενοδοχείο δέχεται κρατήσεις για τις ημερομηνίες από τα μέσα Ιουνίου και μετά, με τιμές που ξεκινούν από 425 ευρώ και φτάνουν έως και 535 ευρώ το καλοκαίρι.

    Corinthia στη Ρώμη

    Opening: Άνοιξη
    Πού: Ρώμη

    Το Corinthia είναι γνωστό για τη φιλοξενία πέντε αστέρων από το Λονδίνο, όταν άνοιξε το 2011 σε ένα ιστορικό κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα κοντά στο Whitehall του Γουεστμίνστερ.

    Το brand τώρα φαίνεται να κάνει το ίδιο στην “Αιώνια Πόλη”, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία αναδιαμόρφωσης του κτιρίου της πρώην Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας στην πλατεία του Κοινοβουλίου στο κέντρο της πόλης.

    Η κομψή τραπεζαρία του Corinthia (Πηγή: Corinthia Rome)

    Το κομψά σχεδιασμένο Corinthia Rome 60 δωματίων θα διαθέτει ένα εστιατόριο από τον Ιταλό σεφ και τηλεοπτικό αστέρα, Carlo Cracco.

    Θα διαθέτει μια βεράντα που θα προσφέρει μία από τις καλύτερες θέες της πόλης και ένα σπα εφάμιλλο με το εντυπωσιακό εγχείρημα ευεξίας του Λονδίνου.

    Τα δωμάτια θα ξεκινούν από 1.100 ευρώ τη βραδιά.

    Collegio alla Querce, Auberge Resorts Collection

    Opening: Καλοκαίρι
    Πού: Φλωρεντία

    Η πάντα δημοφιλής πόλη της Φλωρεντίας αποκτά ένα αστικό “καταφύγιο” με μία αίσθηση εξοχικής κατοικίας.

    Αποτελούμενο από μια ομάδα κτιρίων του 16ου αιώνα, τα οποία παλαιότερα ήταν ένα παλιό παρεκκλήσι, ένα θέατρο και ένα σχολείο, το Collegio alla Querce θα διαθέτει μία εξωτερική πισίνα 35 μέτρων με μπαρ, έναν μπαρόκ κήπο και έναν εσωτερικό κήπο με λεμονιές και τζάκι.

    Ένα δωμάτιο στο Collegio alla Querce στη Φλωρεντία. Φωτογράφος: Stefano Scatà Πηγή: Bloomberg

    Επίσης, οι λάτρεις των τοπικών κρασιών, θα εκτιμήσουν έναν ειδικό χώρο γευσιγνωσίας και εκδρομές στους αμπελώνες Chianti κοντά στην πόλη.

    Το κατάλυμα θα διαθέτει 81 δωμάτια και μια τεράστια σουίτα 200 τετραγωνικών μέτρων.

    Οι τιμές  των δωματίων δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

    Hotel du Couvent

    Opening: Καλοκαίρι
    Πού: Νίκαια, Γαλλία

    Όπως φανερώνει και το όνομα, το ξενοδοχείο των 88 δωματίων ήταν παλαιότερα ένα μοναστήρι, το οποίο χτίστηκε τον 17ο αιώνα στην περιοχή της Παλαιάς Πόλης της Νίκαιας.

    Οι κήποι του, θα προσφέρουν στους επισκέπτες μια απόδραση από τους πολυσύχναστους λιθόστρωτους δρόμους, ενώ στο μενού θα περιλαμβάνονται προϊόντα από τον κήπο της ιδιοκτησίας.

    Πηγή: Hotel du Couvent

    Οι επισκέπτες θα μπορούν να χαλαρώσουν σε θερμαινόμενα λουτρά εμπνευσμένα από τα ρωμαϊκά.

    Τα δωμάτια θα προσφέρουν θέα στα μπαρόκ κτίρια στα στενά δρομάκια που εκτείνονται στη Μεσόγειο Θάλασσα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που το Hotel du Couvent θα αποτελεί μια πιο χαλαρή επιλογή σε σύγκριση πολλά μεγάλα παραθαλάσσια καταλύματα που είναι χτισμένα στη διάσημη γαλλική Ριβιέρα, δεν θα του λείπει η πολυτέλεια.

    Οι τιμές δωματίων δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

    Rosewood στο Άμστερνταμ

    Opening: Μέχρι το τέλος του έτους
    Πού: Άμστερνταμ

    Το Άμστερνταμ, δεν είναι μια πόλη γνωστή για τα υπέροχα ξενοδοχεία του με ελάχιστες εξαιρέσεις.

    Ωστόσο, η ιδιοκτησία του Rosewood θα ξεχωρίσει.

    Στο κτίριο στεγαζόταν παλαιότερα το Παλάτι της Δικαιοσύνης, το κύριο δικαστήριο της πόλης για σχεδόν 200 χρόνια.

    Πηγή: Rosewood Amsterdam

    Τώρα, το κτίριο των 16.000 τετραγωνικών μέτρων θα αποτελέσει έναν αστικός παράδεισος με 133 δωμάτια, τρία εστιατόρια, μια εσωτερική πισίνα και – προς τιμήν της ιστορίας του – μια βιβλιοθήκη γεμάτη νομικά βιβλία.

    Το Rosewood Amsterdam θα διαθέτει θέα στο περίφημο κανάλι Prinsengracht.

    Θα απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το Κρατικό Μουσείο (Rijksmuseum) και κοντά σε πολλά καταστήματα, καφέ και wine bars στην 9 Streets.

    Οι τιμές δωματίων δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

    Διαβάστε επίσης: 

    O Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα, η Μαντόνα και το κοσμοπολίτικο Saint Barth’s ως πόλος έλξης της ελίτ

    Günther Fielmann: Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της ιστορικής γερμανικής αλυσίδας οπτικών

    Nikesh Arora: Από την Google στο club των δισεκατομμυριούχων – Πώς εξασφαλίζει «χρυσά» προνομιακά πακέτα



    ΣΧΟΛΙΑ