• Business

    Τα 6 -σύντομα- νέα της ημέρας από ολόκληρο τον κόσμο!

    • NewsRoom
    Deutsche Bank

    Deutsche Bank.


    Καλημέρα! Αυτά είναι τα 6 -σύντομα- νέα της ημέρας από τον κόσμο:

    Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια. Σύμφωνα με επίσημη δήλωσή της, η τράπεζα δεν άλλαξε καθόλου το ποσό των επιτοκίων με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανή η αύξησή τους μέσα στον χρόνο. “Η απόφασή μας δεν αντικατοπτρίζει έλλειψη εμπιστοσύνης προς την οικονομία” δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen.

    Η Deutsche Bank είναι η τράπεζα που βρίσκεται στον μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εταιρία Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC). Ο δείκτης μόχλευσης της τράπεζας αγγίζει το 2,68% σύμφωνα με τους υπολογισμούς. Ο δείκτης μόχλευσης είναι το εργαλείο μέτρησης της οικονομικής βιωσιμότητας μίας τράπεζας και δείχνει πόσα καθαρά κεφάλαια έχει στην κατοχή του ένας δανειστής συγκριτικά με άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως τα δάνεια.

    Deutsche Bank

    Ηθικός κίνδυνος απειλεί την Κίνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κινεζικής επιχειρηματικής Caixin, η πρώτη από τις μεγαλύτερες κρατικές οργανώσεις της Κίνας έχει καταρρεύσει υπό το βάρος χρέους αξίας 2,2δισ. δολ. στη διατραπεζική αγορά ομολόγων της χώρας. Η εταιρία, Guangxi Nonferrous Metals Group, κύρηξε πτώχευση πριν από εννέα μήνες όμως πήρε την έγκριση από την κινεζική κυβέρνηση ώστε να χρεοκοπήσει πριν από μόλις λίγες μέρες.

    Το πετρέλαιο βρίσκεται σε άνοδο. Οι τιμές του πετρελαίου ενίσχυσαν τα κέρδη συγκριτικά με την τελευταία συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές.

    Οι μετοχές του ναυτιλιακού κολοσσού που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, αυξήθηκαν ύστερα από κάποια θετικά νέα. Οι μετοχές της Hanjin αυξήθηκαν κατά 28%, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της Korean Air Lines που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών της ναυτιλιακής, ενέκρινε τη χορήγηση δανείου προς την “ταλαιπωρημένη” εταιρία με τα κοντέινερς, ύψους 60δισ. γουόν (δηλ. 53,96εκατ. δολ.).

    Hanjin Shipping

    Οι πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την φορολόγηση της Apple, απέδωσαν. Το 2013 η επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ κατηγόρησε όσους προσέφεραν επιεικείς όρους στην Apple, αφού η εταιρία είχε διαπραγματευτεί χωρίς να βγει στη δημοσιότητα, για έναν ειδικό εταιρικό φορολογικό συντελεστή μόλις 2% -ή και λιγότερο- στην Ιρλανδία.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/apokalipsi-tou-mononews-engrafo-pou-apodiknii-pos-o-k-makedos-tou-tsmede-alose-tin-tr-attikis/76011

     



    ΣΧΟΛΙΑ