• Business

    Στρατηγική συνεργασία Intrakat-Ellington Solutions: Κοινή ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων στην ελληνική αγορά

    • NewsRoom

    Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat – Ειρήνη Μαραγκουδάκη, Πρόεδρος της Ellington Solutions


    Σε στρατηγική συνεργασία στον τομέα των REOs (Real Estate Owned) προχωρούν η Intrakat και η Ellington Solutions, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτουν και διαχειρίζονται οι δυο όμιλοι στην ελληνική αγορά.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασία τους η Intrakat και η Ellington Solutions θα αναπτύξουν κοινή δράση στον τομέα της αξιολόγησης, διαχείρισης, επένδυσης, ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων στην Ελλάδα. Η Intrakat θα αποτελεί τον προτιμητέο συνεργάτη της Ellington Solutions για το σύνολο του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαχειρίζεται για λογαριασμό πελατών της στην Ελλάδα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες.

    Σχολιάζοντας την υπογραφή της συμφωνίας ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε: «Η Intrakat επενδύει στρατηγικά στην ανάπτυξη του τομέα Real Estate, όπου βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη στρατηγική συνεργασία μας με την Ellington Solutions καθώς ενισχύει σημαντικά την αναπτυξιακή δυναμική του Ομίλου μας στο Real Estate. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων θα προσφέρει νέες προοπτικές στις δύο εταιρίες, αλλά και στην δημιουργία σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα του Real Estate».

    Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ellington Solutions, Ειρήνη Μαραγκουδάκη, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στην ελληνική αγορά στον τομέα του REO Management, συνδυάζοντας εμπειρία, νέες τεχνολογίες, ευελιξία και καινοτομία στο πακέτο των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και η συνδυασμένη τεχνογνωσία με την Intrakat, θα συνεισφέρουν στην αναδιαμόρφωση της αξιοποίησης ακινήτων στη χώρα μας, προσδίδοντας ακόμα μεγαλύτερη αξία στον κλάδο και προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες».

    Η Intrakat επεκτείνει συνεχώς το επιχειρησιακό της αποτύπωμα στον τομέα διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων, δημιουργώντας νέα αξία για τον όμιλο, εστιάζοντας σε high end τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη, όπου θα αναπτύξει πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες.

    Η Ellington Solutions είναι εκπρόσωπος της Ellington Management Group στην Ελλάδα. Η Ellington Management Group έχει διεθνή εμπειρία, 28 και πλέον ετών, στις βέλτιστες και πλέον σύγχρονες πρακτικές στρατηγικής διαχείρισης τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων ακινήτων. Δραστηριοποιείται στους τομείς της δέουσας επιμέλειας (due diligence), της διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας. H ομάδα της Ellington στην Ελλάδα αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες με εκτενή εμπειρία στους ευρύτερους τομείς της τραπεζικής, των χρηματοοικονομικών και της διαχείρισης ακινήτων. Με δέκα και πλέον έτη παρουσίας τόσο στην Ελληνική όσο και στην ευρύτερη αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι άνθρωποι της Ellington έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολυάριθμα, μεταξύ άλλων, real estate asset management projects, παρέχοντας αποτελεσματικές λύσεις προστιθέμενης αξίας.

    Διαβάστε επίσης

    Intrakat: Εξαγόρασε το Apanema Resort στη Μύκονο έναντι 10,6 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ