• Business

    Στο στόχαστρο της εφορίας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσω Facebook

    φοροδιαφυγή


    Ακόμα και το… Facebook βάζει στο στόχαστρο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με το νέο της επιχειρησιακό πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

    Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα για το 2016, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος», περιλαμβάνει κατασχέσεις-εξπρές του περιεχομένου θυρίδων και χρηματοοικονομικών προϊόντων (μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος κ.λπ.) για όσους χρωστούν στο Δημόσιο, πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, επέκταση του αυτόματου συστήματος ελέγχου των κινήσεων και σε δανειακές συναλλαγές και σε χρηματιστηριακά προϊόντα, και 103.770 ελέγχους σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.

    Το «φάσμα» αυτό περιλαμβάνει μάλιστα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσω Διαδικτύου, ακόμα και μέσα από το Facebook, όπως ηλεκτρονικά καταστήματα, που όμως δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος.

    Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΓΔΕ, βασικούς τομείς της ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων για το 2016 αναμένεται να αποτελέσουν:

    – Η διαμόρφωση και η υλοποίηση ενός αξιόπιστου πλαισίου στοχοθεσίας των εισπράξεων έναντι των ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών. Ο καθορισμός είτε υψηλών (σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση) είτε χαμηλών στόχων έχει αποφευχθεί, καθόσον πλήττουν την αξιοπιστία της φορολογικής διοίκησης με τις προκαλούμενες αρνητικές συνέπειές τους.

    – Η δημιουργία του προφίλ κάθε οφειλέτη με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες εντός και εκτός φορολογικής διοίκησης θα οδηγήσει σε μείωση του λειτουργικού κόστους της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

    – Η συνεχιζόμενη επέκταση και ολοκλήρωση διαφόρων αυτοματοποιημένων διαδικασιών (η ενσωμάτωση είσπραξης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης στη φορολογική διοίκηση, η επέκταση του ειδικού λογισμικού διενέργειας ηλεκτρονικών κατασχέσεων εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων, η ηλεκτρονική είσπραξη οφειλόμενων ποσών από πωλήσεις ειδών που εκποιούνται από τη Δ.Δ.Δ.Υ. και η διασύνδεση με πληροφοριακά συστήματα εκτός του υπ. Οικονομικών).

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Οι κορυφαίες φάρσες της πρωταπριλιάς (video-photo)



    ΣΧΟΛΙΑ