• Business

    Στο χείλος του γκρεμού η Nike!

    • NewsRoom


    Για πολλά χρόνια αναλυτές και καταναλωτές θεωρούσαν πως ο κολοσσός Nike θα έμενε για πάντα ακλόνητος στα αλλεπάλληλα “χτυπήματα” που βιώνει η παγκόσμια αγορά. Τώρα όμως, σύμφωνα με νέες αναφορές σχετικά με τα κέρδη της εταιρείας, οι αναλυτές φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για το μέλλον, μιας από τις πιο κορυφαίες εταιρείες του κόσμου.

    nike

    Αν και σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κέρδη φαίνεται να σημείωσαν αύξηση της κλίμακας του 6%, η εταιρεία δεν κατάφερε να επιτύχει τις προσδοκίες της, ενώ η δύναμη των μετοχών της σημείωσε πτώση. Μάλιστα, οι ειδικοί της Morgan Stanley ενημέρωσαν τους επενδυτές πως αυτή την στιγμή η αγορά μιας μετοχής της Nike είναι κάτι περισσότερο από επικίνδυνη.

    Ας δούμε όμως, ποια ήταν τα προβλήματα εκείνα που έφεραν την εταιρεία κολοσσό στο χείλος του γκρεμού.

    Σύμφωνα με αναφορά της Morgan Stanley ο σημαντικότερος αντίπαλος της Nike ακούει στο όνομα Adida και Under Armour. Αν και η Nike είναι ομολογουμένως πιο δυνατή εταιρεία, με την αξία της να φτάνει τα $32.4 δισ., ωστόσο οι ανταγωνιστικές εταιρείες προκαλούν ρωγμές στην καταναλωτική πίτα.

    kanye west adidas

    Από την άλλη και οι δύο ανταγωνιστικές εταιρείες έχουν συνάψει “χρυσά” συμβόλαια με επιτυχημένους καλλιτέχνες όπως ο Kanye West, ενώ η εταιρεία Under Armour έχει καταφέρει να προσελκύσει μεγάλο μέρος του γυναικείου καταναλωτικού κοινού έχοντας ως πρωταγωνίστριες στις διαφημιστικές τους καμπάνιες διάσημα μοντέλα, όπως την Gizele Bundchen και την Misty Copeland.

    gisele bundchen

    Παρά τις αρνητικά στοιχεία, η εταιρεία ευελπιστεί σε καλύτερες μέρες, καθώς θεωρεί ότι η ίδια θα βρίσκεται πάντα “ένα βήμα” μπροστά, από τις άλλες εταιρείες αθλητικών ειδών.

    Η παγκόσμια βιομηχανία της Nike έδινε και συνεχίζει να δίνει μεγάλη σημασία στην καινοτομία. Η εταιρεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Trevor Edwards, προσπαθεί ανέκαθεν να προσφέρει στους καταναλωτές πρωτότυπα προϊόντα που δεν έχει κανείς και σημειώνει πως οι συνεχείς καινοτομίες είναι και το χαρακτηριστικό γνώρισμα της.

    Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις συνεχίσουν να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση, ειδικότερα στα αθλητικά παπούτσια του μπάσκετ, τα οποία έχουν πέσει κατά 1%.

    basketball

    Αυτό έρχεται να δικαιολογήσει τις ανησυχίες των ειδικών, που θέλουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού ως προς το άθλημα το μπάσκετ να έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό για μια εταιρεία όπως η Nike, καθώς τα προϊόντα αυτά αποτελούν το 12-14% των συνολικών κερδών της.

    running girl

    Ωστόσο και παρά της ανησυχίες των ειδικών, η μόδα των μπασκετικών παπουτσιών του Air Jordan συνεχίζει να προσελκύει το καταναλωτικό κοινό, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία οι πωλήσεις τους έφτασαν το 18%, δείχνοντας μας πως η φήμη του πρώην παίχτη της Chicago Bulls, Michael Jordan συνεχίζει να υπάρχει.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/pente-idisis-gia-tin-ikonomia-ke-tis-agores-pou-prepi-na-gnorizete-9/58517



    ΣΧΟΛΙΑ