• Business

    Στο 62,64% το ποσοστό της SwitzGroup στην «Κρητών Άρτος»

    • NewsRoom

    Μανώλης Δαμιανάκης. Επιχειρηματίας. Πρόεδρος Κρητών Άρτος


    Η SwitzGroup Europe Limited είναι πλέον επισήμως ο πλειοψηφικός μέτοχος της κρητικής εταιρείας «Κρητών Άρτος Ανώνυμη Εμπορική και Βιοτεχνική Εταιρεία», μετά και την τελευταία αγορά μετοχών της εταιρείας στην οποία προχώρησε στο πλαίσιο εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής.

    Όπως ανακοινώθηκε από την «Κρητών Άρτος», η εταιρεία «SwitzGroup Europe Limited» προχώρησε σε αγορά 111.200 κοινών μετοχών, με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή (OTC) και ημερομηνία εκκαθάρισης την 8/2/2019.

    Οι νεοαποκτηθείσες μετοχές αποτελούν το 2,09% του συνόλου των μετοχών της «Κρητών Άρτος ΑΕΒΕ». Κατά συνέπεια, η «SwitzGroup Europe Limited» αποτελεί πλέον τον κάτοχο, άμεσα και έμμεσα, του πλειοψηφικού μετοχικού ποσοστού 62,64% (3.333.551 κοινές ονομαστικές μετοχές) του συνόλου της «Κρητών Άρτος ΑΕΒΕ».

    Η κρητικής προέλευσης εταιρεία έχει εισαχθεί στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της αγοράς μετοχών της από την «SwitzGroup Europe Limited», όπως επιτάσσει το άρθρο 17 παρ. 1 των Κανόνων Λειτουργίας της Εναλλακτικής Αγοράς του ΧΑ, αφού με τη νέα εξαγορά μετοχών, η «SwitzGroup Europe Limited» ξεπέρασε το όριο του 5% των άμεσων και έμμεσων δικαιωμάτων ψήφου.

    Υπενθυμίζεται πως ο νέος πλειοψηφών μέτοχος δραστηριοποιείται στον χώρο παραγωγής και εμπορίας προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ετοίμων προϊόντων καθώς και πρώτων υλών.

    Έχει παρουσία με θυγατρικές εταιρείες σε αρκετές χώρες όπως Ινδία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Αυστραλία και Ελλάδα μέσω της πλειοψηφικής συμμετοχής της στην εταιρεία Olympic Foods Ltd, παραγωγή και εμπορία πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση Αττικής.

    Η Κρητών Άρτος έχοντας στρατηγικό μέτοχο το «SwitzGroup» θα μπορεί να ενισχυθεί κεφαλαιακά, να βοηθηθεί σε τεχνογνωσία και οργάνωση και στην περαιτέρω ανάπτυξη πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το προφίλ της εταιρείας θα παραμείνει στην προώθηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, προϊόντων κρητικής αρτοποιίας και γενικότερα της κρητικής διατροφής με έδρα τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Να σημειωθεί, τέλος, ότι η εταιρεία έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 28 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να συζητηθεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, καθώς και η τροποποίηση του καταστατικού για έξοδο της εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mega deal για την Intracom: Υπέγραψε σύμβαση με την Boeing

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα H&M φέρνουν έναν μυστικό κήπο σπίτι μας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eργασία εξ αποστάσεως για τους ανθρώπους της PwC



    ΣΧΟΛΙΑ