• Οικονομία

    Στο 3,90% «κλείδωσε» το επιτόκιο για το 10ετές ομόλογο


    Στο 3,90% «κλειδώνει» το ετήσιο κόστος του ελληνικού Δημοσίου για το νέο 10ετές ομόλογο. Μέχρι πριν από λίγο, το ύψος της συνολικής ζήτησης είχε φτάσει στα 11,3 δισ. ευρώ και πλέον ο λόγος είναι στους τελικούς επενδυτές, οι οποίοι και θα διαμορφώσουν την τελική εικόνα σε ό,τι αφορά το συνολικό ποσό που θα αντληθεί. Αν θα είναι δηλαδή στα 2 δισ. ευρώ ή αν θα κινηθεί προς την περιοχή των 2,5 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών για την ευρωπαϊκή αγορά δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά θα μείνει ανοικτό μέχρι τις 15:00 ώρα Ελλάδος. Οπότε και αναμένεται να μπει στην όλη διαδικασία της ζήτησης και η αμερικανική αγορά.

    Εκτιμάται ότι αργότερα το απόγευμα θα έχει τελεσφορήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η διαδικασία της νέας έκδοσης, που είναι η δεύτερη μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αλλά και η πρώτη μετά από εννέα χρόνια, όταν και είχε εκδοθεί το αμέσως προηγούμενο 10ετές.

    Η εξαιρετικά σημαντική ζήτηση είναι απόρροια της μεγάλης απόδοσης, σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, για τον αγγλικού δικαίου ελληνικό τίτλο.



    ΣΧΟΛΙΑ