• Business

    Στηρίζει την Alpha Bank η Goldman Sachs

    Δημήτριος Μαντζούνης. Ετών 68. Διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank

    Δημήτριος Μαντζούνης. Διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank


    Περιθώριο περαιτέρω ανόδου κατά 35% δίνει η Goldman Sachs στη μετοχή της Alpha Bank. Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της τράπεζες κινήθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους και τονίζουν ότι η μείωση του κόστους βοήθησε το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο.

    Έτσι, η Goldman Sachs διατηρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 3,3 ευρώ με σύσταση buy. Σήμερα η μετοχή, περίπου μία ώρα πριν τη λήξη της συνεδρίασης διαπραγματεύονταν στα 2,46 ευρώ, καταγράφοντας κέρδη 4,68%.

    Η Alpha Bank επέστρεψε στην κερδοφορία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 ως αποτέλεσμα της αποκλιμάκωσης των προβλέψεων για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου και της βελτιώσεως του αποτελέσματος προ προβλέψεων. Το αποτέλεσμα προ προβλέψεων αυξήθηκε κατά 2,3% σε ετήσια βάση και κατά 10,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε σε 298,9 εκατ. ευρώ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο ανήλθε σε 2,8%.

    Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 1,5% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 274,1 εκατ.ευρώ. Ο δείκτης εξόδων/εσόδων διαμορφώνεται σε 47,8%, ποσοστό που συνιστά την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/esiodoxia-gia-ti-fetini-touristiki-chronia-ekfrazi-se-meleti-tis-i-eurobank/50542

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-nikos-mastorakis-neos-genikos-diefthintis-tis-digea-2/50657



    ΣΧΟΛΙΑ