• Business

    Στην αντεπίθεση ο Φέσσας: Ο Τσίπρας αντιστρατεύεται τις επενδύσεις

    Θεόδωρος Φέσσας ΣΕΒ

    Θεόδωρος Φέσσας. Πρόεδρος ΣΕΒ


    Tην ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις η κυβέρνηση νομοθετεί με τρόπο που αντιστρατεύεται τις επενδύσεις δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θόδωρος Φέσσας μιλώντας στο πλαίσιο εν εξελίξει συνέντευξης τύπου που παραχωρεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Θ. Φέσσας, απατώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση αποθαρρύνει τις επενδύσεις, επικαλούμενος το νομοσχέδιο που επιχειρεί να περάσει το υπουργείο Εργασίας, με το οποίο όπως υπογράμμισε αντιστρέφονται εργαζόμενοι και εργοδότες ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί πόλωση και διαίρεση.

    «Οι αγορές δε θα συγχωρέσουν τη πόλωση», τόνισε. «Η οικονομία πρέπει να επιστρέψει στη κανονικότητα και μ’ αυτόν τον τρόπο δε γίνεται. Βγαίνουμε από το τρίτο πρόγραμμα, μπαίνουμε σ ένα πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας πρέπει να είμαστε σοβαροί για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων δεν είναι δεκανίκι καμιάς κυβέρνησης και κανενός κόμματος. Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους κοινωνικούς εταίρους».

    Επίσης σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις δήλωσε ότι «πρέπει να αποκτήσουμε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Ο προϋπολογισμός δε μπορεί ν’ αντέξει τις δαπάνες. Δίνουν πολλά σε ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει και δεν παίρνουν αυτοί που έχουν πληρώσει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Τσίπρας: Ευθεία επίθεση στον ΣΕΒ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ώρα του ανασχηματισμού: Τα πρόσωπα και τα υπουργεία – κλειδιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τσίπρας βάζει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αξιολογήσουν τους υπουργούς – Έρχεται ανασχηματισμός;



    ΣΧΟΛΙΑ