• Business

    Στην αγορά του delivery μέσω του efood τα McDonald’s

    • Γιώργος Μανέττας


    Στην αγορά του delivery μπήκε και επίσημα η McDonald’s στην Ελλάδα.

    Ύστερα από τις δοκιμές που έγιναν την περίοδο των Χριστουγέννων, πιλοτικά από το κατάστημα του Συντάγματος, η εταιρεία μέσω του επίσημου αντιπροσώπου της στην χώρα μας, της Premier Capital, αποφάσισε να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν κάποια καταστήματά της, προσθέτοντας και τη δυνατότητα διανομής κατ’ οίκον.

    Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, το delivery θα γίνεται από κάποια καταστήματα του δικτύου σε περιοχές με μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον, όπως το Σύνταγμα και το Χαλάνδρι, αλλά δεν αποκλείεται μελλοντικά να επεκταθεί σε όλα τα σημεία, ανάλογα με την απήχηση που θα έχει στο καταναλωτικό κοινό.

    Η McDonald’s εισέρχεται στον χώρο του delivery μέσω της συνεργασίας με την online πλατφόρμα παραγγελίας φαγητού e-food, η οποία, μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη να ενημερώνει σχετικά τους επισκέπτες της.

    Η είσοδος της McDonald’s στον χώρο του delivery έρχεται σε συνέχεια της ραγδαίας ανάπτυξης που γνωρίζει η αγορά της κατ’ οίκον παράδοσης φαγητού μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες και αναμένεται να οξύνει περαιτέρω τον ανταγωνισμό.

    Παράλληλα, αποτελεί και μία κίνηση έκπληξη από την αμερικανική εταιρεία στην Ελλάδα, μιας και η τελευταία «αρνούνταν» για χρόνια να εμπλακεί στη διανομή κατ’ οίκον.

    Να σημειωθεί πως η πρακτική της διανομής κατ’ οίκον (delivery) γνώρισε αναπάντεχη άνθηση στη διάρκεια της κρίσης, αναγκάζοντας πολλές αλυσίδες εστίασης που ήταν ενάντιες, να εντάξουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία στο χαρτοφυλάκιό τους. Για κάποιες μάλιστα, αποδείχθηκε σωτήρια, αφού χάρη σε αυτήν κατάφεραν να σταματήσουν την πτώση των πωλήσεών τους.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών που λανσάρει η εταιρεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, σε κάποια καταστήματα της αλυσίδας παρέχεται άλλη μία νέα υπηρεσία: η υπηρεσία εξυπηρέτησης στο τραπέζι (table service).

    Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται σήμερα σε Χαλάνδρι, Μεσογείων και Λάρισα, αλλά στόχος είναι να υπάρχει σε όλα τα καινούργια καταστήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ