• Business

    Λεωνίδας Μπόμπολας: Σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων άνω του 1,5 δισ. στοχεύει η Ηλέκτωρ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ

    Λεωνίδας Μπὀμπολας.


    Η Ελλάκτωρ ανασύνταξε τις δυνάμεις της στη θυγατρική εταιρεία Ηλέκτωρ, διορίζοντας νέο διοικητικό συμβούλιο και τοποθετώντας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λεωνίδα Μπόμπολα προσδοκώντας μερίδιο στα έργα κατασκευής και λειτουργίας σύγχρονων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που έχει ανάγκη η χώρα και τα οποία σε αξία ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ (εφόσον βεβαίως κάποτε προχωρήσουν…).

    Μόνον στην Αττική, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας, είναι αναγκαία έργα αξίας 950 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μεταξύ άλλων τριών νέων ΜΕΑ, στον χώρο της σημερινής χωματερής της Φυλής, στο Σχιστό και στην περιοχή του Γραμματικού στο χώρο της Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

    Σύμφωνα με τις «υποσχέσεις» που έχουν δοθεί από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, τα έργα στην Αττική θα ολοκληρωθούν το 2025 και τότε θα κλείσει η Φυλή με τη μορφή που λειτουργεί σήμερα. Για να τηρηθεί το προαναφερόμενο χρονοδιάγραμμα χρειάζεται οι διαγωνισμοί να εκκινήσουν φέτος

    Η νέα διοίκηση στην Ελλάκτωρ, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Άρη Ξενόφο, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει τη νέα σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων της Άκτωρ Παραχωρήσεις και της θυγατρικής για το real estate, Reds.

    Παράλληλα έχει θέσει στο μικροσκόπιό της το σύνολο της δραστηριότητας και του Ομίλου προκειμένου να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα.

    Στις διεργασίες που συντελούνται συμμετέχει ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας, Reggeborgh Invest, Henry Holterman, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

    Η Ηλέκτωρ δραστηριοποιείται σε 7 χώρες.

    Έχει εκτελέσει και λειτουργεί το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία που αποτελεί το πρώτο ΣΔΙΤ απορριμμάτων που λειτούργησε στη χώρα.

    Εκτός από τον κ. Μπόμπολα το υπόλοιπο ΔΣ της Ηλέκτωρ έχει ως εξής: Πρόεδρος ανέλαβε ο Ευθύμιος Μπουλούτας, στέλεχος με 25 χρόνια εμπειρίας στον Τραπεζικό τομέα, στη Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων, στο Private Equity και σε Αναδιαρθρώσεις μεγάλων εταιρειών σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους, όπως o κλάδος Τροφίμων, Αερομεταφορών, Υγείας, Ναυτιλίας, Πληροφορικής και Real Estate. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Partner στην Grant Thornton, Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Ivestment Group (MIG), Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank και Γενικός Διευθυντής της Eurobank.

    Αντιπρόεδρος της Ηλέκτωρ είναι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι και εκτελεστικός πρόεδρος της Άκτωρ και μέλη: Ο Χαράλαμπος Σοφιανός, Πολιτικός Μηχανικός, διευθυντικό στέλεχος της Ηλέκτωρ από το 2007, οποίος έχει διευθύνει μερικά από τα μεγαλύτερα έργα της εταιρείας (στην διαχείριση απορριμμάτων και ενέργειας) στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Σκουτερόπουλος, Οικονομολόγος στέλεχος της Ηλέκτωρ για περισσότερα από 10 χρόνια υπεύθυνος χρηματοοικονομικών θεμάτων και ο Κωνσταντίνος Τούμπουρος, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Λεωνίδας Μπόμπολας διευθύνων σύμβουλος στην ΗΛΕΚΤΩΡ-Επιβεβαίωση mononews

    Ηλέκτωρ: Σε πλήρη λειτουργία η νέα Μονάδα Ενεργειακής Αξιοποίησης Βιοαερίου στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Στρατηγική συμμαχία με την ΗΛΕΚΤΩΡ στη γεωθερμία



    ΣΧΟΛΙΑ