• Business

    Στα δικαστήρια με τη πρώην σύζυγό του για την αμύθητη περιουσία τους ο διάσημος hedge funder Israel Englander

    • Bloomberg

    Israel “Izzy” CEO του Millenium Management. photo: Bloomberg


    Ύστερα από μία χρονιά τεράστιας επιτυχίας, με το hedge fund Millenium Management του να καταλαμβάνει την 4η θέση στην καλύτερη επίδοση για το 2022, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Israel Englander θα βρεθεί στα δικαστήρια με την πρώην σύζυγό του για την μοιρασιά της περιουσίας τους.

    Παντρεμένοι για 40 χρόνια, ο 74χρονος Englander μπήκε σε διάσταση με την τότε σύζυγό του το 2016. Το 2020 υπέγραψαν ένα συμβόλαιο στο οποίο, η 68χρονη Caryl φέρεται να μην έχει δικαίωμα σχεδόν στο 95% της κοινής τους περιουσίας μετά το διαζύγιο. Η μήνυση εναντίον του συζύγου της επιχειρεί να ανατρέψει αυτό το συμφωνητικό.

    O πόλεμος των πρώην συζύγων

    Ο 74χρονος Englander έχει περιουσία 11.5 δις. δολαρίων σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

    H Caryl κατά τη διάρκεια που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, έβγαινε με την διάσημη έμπορο έργων τέχνης Dominique Levy και τώρα στη μήνυση της κατηγορεί τον σύζυγό της ότι είχε προσλάβει ιδιωτικούς ντετέκτιβ να την παρακολουθούν, με στόχο να την εξαναγκάσει να υπογράψει τη συμφωνία.

    Ο Guy Potvin, εκπρόσωπος του Englander, δεν απάντησε στα αιτήματα του Bloomberg για σχόλιo.

    Η Caryl Englander ισχυρίζεται ότι «η εκστρατεία του συζύγου της εναντίον της σχεδιάστηκε για να «καταστρέψει» τη σύντροφό της και να τιμωρήσει την ίδια, στερώντας της το νόμιμο, δίκαιο μερίδιο των δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συζυγικά περιουσιακά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, μιας πολύτιμης συλλογής έργων τέχνης – που οι δυο τους είχαν δημιουργήσει μαζί κατά τη διάρκεια του γάμου τους».

    «Ήμουν τόσο τραυματισμένη και τόσο απελπισμένη να σταματήσει ο εκφοβισμός μου, που συναίνεσα σε αυτή την συμφωνία»,  ισχυρίζεται.

    «Ο Englander  πέτυχε αυτό που είχε βάλει στόχο να πετύχει: εξασφάλισε για τον εαυτό του σχεδόν όλο τον πλούτο που ανήκε και στους δύο- περισσότερο από το 95% της αξίας των συζυγικών τους περιουσιακών στοιχείων και σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο των λίγων περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων που είχε στη διάθεσή της η Caryl, ενώ δημιούργησε ένα κλίμα τρομοκρατίας για να την τιμωρήσει για τη νέα σχέση της, τρομοκρατώντας την», αναφέρει η μήνυση.

    Το επιτυχημένο hedge fund

    Ο επενδυτής της Wall Street ίδρυσε το Millenium Management το 1989 και πλέον διαχειρίζεται παραπάνω από 50 δις δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Το 2022 βρέθηκε στην 4η θέση κάτω από κορυφαία hedge funds όπως το Citadel και το Bridgewater του Ρέι Ντάλιο, με κέρδη 8 δις. δολάρια για τους πελάτες του.

    Παρά την ανατρεπτική χρονιά, το fund κατάφερε να αυξήσει τις αποδόσεις του σε σχέση με το 2021 και να αυξήσει τα συνολικά assets που διαχειρίζεται.

    To 2020, η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στο Ντουμπάι, το οποίο έγινε πόλος έλξης για τα hedge funds τους τελευταίους μήνες. Εκτός από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προσφέρει, η τοπική ζώνη ώρας, σύμφωνα με τα hedge funds είναι ιδανική για όσους διαχειρίζονται επενδύσεις από τη Βόρεια Αφρική έως την Ασία.

    Διαβάστε επίσης:

    Citadel: Ρεκόρ κερδών 16 δισ. δολ. για το hedge fund του Ken Griffin



    ΣΧΟΛΙΑ