• Ναυτιλία

    Στα διαλυτήρια πλοίο VLGC της Naftomar

    Πλοίο της Naftomar


    Για scrap πούλησε το παλαιότερο πλοίο VLGC του στόλου της η εταιρεία Naftomar Shipping & Trading, συμφερόντων της γνωστής οικογένειας του Λιβάνου, Ζέιν, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Ευρωπαίοι ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι το χωρητικότητας 78,000-cbm πλοίο Gaz Supplier (κατασκευής 1990) θα οδηγηθεί στην Ινδία για ανακύκλωση. Οι ίδιες πηγές τοποθετούν την τιμή πώλησης του πλοίου στα 7,3 εκατ. δολάρια, ποσό που αποτυπώνει την πτώση στις τιμές διάλυσης.

    Η Naftomar είχε αγοράσει το πλοίο με αρχική ονομασία Gas Leo από την Astomos Energy Corp τον Οκτώβριο του 2012, έναντι 15,5 εκατ. δολαρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι η Naftomar είχε πουλήσει τον περασμένο Ιούνιο το πλοίο Gaz Unity (κατασκευής 1982), χωρητικότητας  77,000-cbm, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έναντι 9,3 εκατ. δολ.

    Μετά την πώληση του Gaz Supplier, το παλαιότερο VLGC του στόλου της Naftomar θα είναι το χωρητικότητας 79,000-cbm Gaz Liberty (κατασκευής 1997), το οποίο εξαγόρασε με αρχική ονομασία Fountain River, στην τιμή των 16 εκατ. δολαρίων.

    Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1972 στη Βηρυτό, μεταφέρθηκε το 1991 στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στη Βούλα και έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό «παίχτη» στην αγορά του LPG.

    Gaz Unity, Naftomar

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δ. Διαμαντίδης: Ο εφοπλιστής με την υψηλή ρευστότητα και το μηδενικό δανεισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Νίκος Μαρτίνος: Ο εφοπλιστής – DJ που κάνει το πλήθος να χορεύει (video)

    MH ΧΑΣΕΤΕ:   Συναγερμός από τους αναλυτές για την αγορά πλοίων LNG: Οι φόβοι και οι ανησυχίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ