• Business

    SSP Hellas: Κινήσεις για τον περιορισμό των εξόδων – Σε συζητήσεις και με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τα ενοίκια


    Σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένων Αθηνών βρίσκεται η Select Service Partners (SSP Restaurants Hellas), προκειμένου τη μείωση των μισθωμάτων για τα 12 καταστήματα που διαχειρίζεται στους χώρους του αεροδρομίου.

    Η εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων έχει την ευθύνη λειτουργίας των εστιατορίων της Burger King και της La Pasteria στους χώρους του «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιδιώκει μια συμβιβαστική λύση, η οποία θα είναι προς όφελος των εμπλεκομένων μερών και θα διασφαλίζει ότι η εταιρεία θα είναι παρούσα και την «επόμενη μέρα». Στόχος των διοικούντων της SSP στην Ελλάδα είναι να διατηρήσουν όλα τα καταστήματα ανοιχτά, όταν κοπάσει η πανδημία και θα αρχίσει να αποκαθίσταται η κανονικότητα.

    Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν πως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης για τις πρωτοφανείς επιπτώσεις που προκαλεί στην οικονομία η επέλαση του θανατηφόρου ιού και εκτιμούν πως θα υπάρχει θετική κατάληξη. «Υπάρχει κατανόηση καθώς αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά για να συμπληρώσουν πως είναι σημαντικό πως υπάρχει διάθεση να βρεθούν λύσεις κοινή συναινέσει.

    Το θέμα των ενοικίων είναι μείζονος σημασίας για την SSP Hellas, η οποία καταβάλλει ένα αρκετά σημαντικό ποσό σε ετήσια βάση. Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η εταιρεία για να ελαχιστοποιήσει τα έξοδά της, αφού αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά τα καταστήματά της μετά τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αναχαίτηση της επιδημίας. Ήδη, οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν ανασταλεί ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και με άλλους συνεργάτες της για τον περιορισμό του κόστους, προκειμένου να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο, αφού αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς θα δοθεί «λήξη συναγερμού».

    Αυτό είναι και το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί την εταιρεία και συνολικά την κοινότητα του αεροδρομίου: πότε δηλαδή θα αποκατασταθούν οι πτήσεις και θα επιτραπεί η είσοδος των ξένων επισκεπτών στην χώρα, και υπό ποιες προϋποθέσεις. Η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί είναι πως η επιστροφή στην κανονικότητα στον χώρο των ταξιδιών θα αργήσει λόγω της ανασφάλειας που θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά το τέλος της κρίσης. Προβληματισμός υπάρχει και για το οικονομικό πλήγμα στα εισοδήματα των καταναλωτών, αφού εκτιμάται πως το πέρασμα του κορονοϊού θα αφήσει πίσω εκατομμύρια ανέργους σε όλο τον κόσμο.

    Για αυτό και η στήριξη που θα προσφέρει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις, πέρα από τις αντοχές και τις δυνατότητες που διαθέτει η κάθε μια θεωρείται αναγκαία για να επανεκκινήσει η οικονομική δραστηριότητα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος το συντομότερο δυνατόν.

    Να σημειωθεί πως η SSP στην Ελλάδα λειτουργεί 24 καταστήματα στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, τη Ρόδου, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου και των Χανίων. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά εμπορικά σήματα της χώρας, τα οποία λειτουργεί υπό καθεστώς franchise, όπως τα Starbucks, Burger King, Eat Greek, La Pasteria και Flocafé ενώ διαθέτει και δικές της μάρκες, μεταξύ των οποίων τα Camden food co., Upper Crust, Panopolis. Η SSP έχει παρουσία σε 35 χώρες και απασχολεί 39.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Έχει τα δικαιώματα διαχείρισης για πάνω από 550 μάρκες διεθνούς φήμης σε κλειστές αγορές, εξυπηρετεί πάνω από 1,5 εκατομμύρια πελάτες σε καθημερινή βάση και το 2019 τα έσοδά της ξεπέρασαν τα 2,7 δισ. λίρες Αγγλίας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ