ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εταιρεία SpaceX άρχισε τις πωλήσεις δορυφορικών συνδέσεων λέιζερ που χρησιμοποιούνται για ταχύτατες διαστημικές επικοινωνίες, σε άλλες δορυφορικές εταιρείες, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της εταιρείας Γκουίν Σότγουελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι χιλιάδες δορυφόροι χαμηλής τροχιάς Starlink της SpaceX χρησιμοποιούν συνδέσεις λέιζερ για τη διαβίβαση δεδομένων μεταξύ τους με την ταχύτητα του φωτός, επιτρέποντας στο δίκτυο να προσφέρει μεγαλύτερη διαδικτυακή κάλυψη σε όλον τον κόσμο με λιγότερους επίγειους σταθμούς.
Η Σότγουελ μιλώντας σε πάνελ στο συνέδριο Satellite Show στην Ουάσιγκτον είπε ότι η εταιρεία ως προμηθευτής θα πουλάει αυτήν την τεχνολογία σε άλλες εταιρείες.
«Θα το αναπτύξουμε αυτό … με τη νέα μας αποστολή Polaris Dawn που αναμένεται αυτό το καλοκαίρι με μια κάψουλα Dragon», δήλωσε η Σότγουελ, αναφερόμενη σε μια επικείμενη πτήση ιδιωτών αστροναυτών με τη διαστημική κάψουλα Dragon της εταιρείας.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Λονδίνο συγχαίρει την Κοπεγχάγη για τη συμφωνία για τη Γροιλανδία
- Ρωσία: Η Μόσχα θα εντείνει τις επιθέσεις της κατά του Κιέβου
- Γεραπετρίτης: Στόχος της ελληνικής προεδρίας στο ΣΑ του ΟΗΕ η ενίσχυση της διαβούλευσης για ειρηνική επίλυση των διαφορών
- Φρίντριχ Μερτς: Ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή του CDU στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.