ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η SpaceX έχει εξασφαλίσει τέσσερις τράπεζες για να ηγηθούν της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO), σύμφωνα με τους Financial Times, καθώς η εταιρεία πυραύλων και δορυφόρων του Ίλον Μασκ προχωρά με σχέδια για τη μεγαλύτερη εισαγωγή στο χρηματιστήριο που έχει γίνει ποτέ.
Η εταιρεία εξετάζει την ανάθεση ρόλων πρώτης γραμμής στις Bank of America, Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase & Co. και Morgan Stanley, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος.
Η SpaceX στοχεύει σε IPO ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους, μέσω της οποίας θα αντλήσει σημαντικά πάνω από 30 δισ. δολάρια, σε μια συναλλαγή που θα αποτιμά την εταιρεία σε περίπου 1,5 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με άτομα που συμμετέχουν στις προετοιμασίες.
Η εταιρεία προχωρά παράλληλα σε εσωτερική πώληση μετοχών (insider share sale), η οποία την αποτιμά σε περίπου 800 δισ. δολάρια, όπως μετέδωσε το Bloomberg News τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πιθανό να συμμετάσχουν και επιπλέον τράπεζες στην IPO της SpaceX, ενώ δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις. Οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν στους Financial Times, ενώ η SpaceX δεν απάντησε άμεσα. Εκπρόσωπος της SpaceX δεν ανταποκρίθηκε άμεσα και σε αίτημα σχολιασμού του Bloomberg.
Τον Δεκέμβριο, η SpaceX ενημέρωσε τους εργαζομένους της ότι εισέρχεται σε «περίοδο σιωπής» (quiet period) και ότι θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε συζήτηση σχετικά με την IPO, όπως απαιτείται από το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εταιρείες που προετοιμάζονται για εισαγωγή στο χρηματιστήριο τους μήνες πριν από το αναμενόμενο ντεμπούτο.
Διαβάστε επίσης
Η Richemont πωλεί τον ελβετικό οίκο ρολογιών Baume & Mercier στον ιταλικό όμιλο Damiani
ΟΠΑΠ: Νέες αγορές μετοχών αξίας 5,82 εκατ. ευρώ από την Allwyn
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους 42 καταδικασθέντες πρότεινε η εισαγγελέας στο Εφετείο Αθηνών
- Eurobank: Απέκτησε 4,53 εκατ. ίδιες μετοχές με κόστος €16,04 εκατ. μεταξύ 02/03-06/03 (πίνακας)
- Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Η θετική ψυχολογία στηρίζει τα ναύλα παρά τα σκοτεινά μακροοικονομικά σύννεφα
- Μιχαηλίδου: Νέο ενιαίο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας μέσω voucher με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.