Η Richemont συμφώνησε να πουλήσει τον ελβετικό οίκο ωρολογοποιίας Baume & Mercier στον ιταλικό όμιλο Damiani, εν μέσω επιβράδυνσης της αγοράς των ακριβών ρολογιών.
Η εξαγορά του σχεδόν 200 ετών ωρολογοποιού θα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο σημάτων της Damiani, το οποίο περιλαμβάνει τις μάρκες Salvini, Bliss και Calderoni, καθώς και τον καλλιτεχνικό οίκο υαλουργίας Venini, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη.
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν.
Η Richemont, η οποία κατέχει κοσμηματοπωλεία όπως τα Cartier και Van Cleef & Arpels, καθώς και ωρολογοποιούς όπως οι Piaget και Vacheron Constantin, απέκτησε τη Baume & Mercier το 1988. Η Damiani, ιδιωτικών συμφερόντων, ελέγχει επίσης τη Rocca, διανομέα πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων με αλυσίδα καταστημάτων στην Ιταλία.
«Και οι δύο πλευρές θα ωφεληθούμε από αυτή τη νέα αρχή», δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Damiani, Ζερόμ Φαβιέ.
«Ο Όμιλος Damiani θα επεκτείνει την παρουσία του στον τομέα των ρολογιών και θα προσελκύσει μια νέα πελατειακή βάση», ανέφερε ο Φαβιέ. «Η Baume & Mercier θα μπορεί να στηριχθεί όχι μόνο στη σταθερή μας θέση στη χονδρική, αλλά και στη σημαντική μας τεχνογνωσία στην αγορά ρολογιών».
Τα πολυτελή ρολόγια προέρχονται από μια δύσκολη χρονιά, κατά την οποία οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι τιμές-ρεκόρ του χρυσού και η αδύναμη ζήτηση στην Κίνα επιβάρυναν τις πωλήσεις και τις εξαγωγές. Οι εξειδικευμένοι ωρολογοποιοί της Richemont κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων 7% στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους — ένδειξη ότι η κάμψη ενδέχεται να υποχωρεί.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το καλοκαίρι του 2026 και τελεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Richemont θα παρέχει επιχειρησιακές υπηρεσίες στη Baume & Mercier για μια μεταβατική περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Διαβάστε επίσης
Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε 292.500 ίδιες μετοχές αξίας 4,3 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης για Μέση Ανατολή: «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για μία ενεργειακή κρίση απ’ ό,τι το 2022 – Διαθέτουμε εργαλειοθήκη μέτρων»
- Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο το πόσιμο νερό – Η νέα «αχίλλειος πτέρνα» του Κόλπου
- DIGIWAVE: ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ψηφιακή ενδυνάμωση των γυναικών στη Μεσόγειο
- Δήλωση – Βόμβα από το Ιράν: Δεν εξαπολύσαμε επιθέσεις σε Τουρκία, Κύπρο και Αζερμπαϊτζάν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.