ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διπλασιάστηκαν οι λειτουργικές ζημιές στα 52 δισεκατομμύρια γιεν (362 εκατομμύρια δολάρια), στην κοινή προσπάθεια Sony και Honda που αφορά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Afeela, το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει φέτος με τιμή εκκίνησης από 89.900 δολάρια.
Η Sony Honda Mobility αποκάλυψε το έλλειμμα στην έκθεση για το τελευταίο οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ετήσια ζημία άγγιξε τα 20,5 δισεκατομμύρια γιεν.
Υπενθυμίζεται ότι Sony και Honda αποκάλυψαν τη συνεργασία τους το 2022 με στόχο το άνοιγμα στην αγορά premium EV, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης και παραγωγής οχημάτων της Honda με την τεχνογνωσία του ομίλου Sony στο κομμάτι των αισθητήρων εικόνας και ψυχαγωγίας.
Ένας εκπρόσωπος της Sony Honda Mobility δεν απάντησε σε αιτήματα του Bloomberg για σχολιασμό.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακόμη οχήματα προς πώληση, η εταιρεία δεν κατέγραψε έσοδα κατά το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο, όπως και την προηγούμενη περίοδο.
Ωστόσο, η ζημία της κοινοπραξίας είναι σχετικά μικρή, δεδομένου του μεγέθους των δύο εταιρειών, οι οποίες κατέγραψαν από κοινού περισσότερα από 2,6 τρισεκατομμύρια γιεν σε λειτουργικά κέρδη κατά το τελευταίο έτος.
Η ανάπτυξη νέων οχημάτων έχει πολλά έξοδα, λόγω της ανάγκης κατασκευής πρωτοτύπων και χρηματοδότησης της έρευνας και ανάπτυξης, ενώ ο όγκος πωλήσεων για πολυτελή οχήματα θα είναι περιορισμένος, καθιστώντας την μελλοντική κερδοφορία δύσκολη, ανέφερε ο ανώτερος αναλυτή του Bloomberg Intelligence, Tatsuo Yoshida.
«Παρόλο που η Sony Honda Mobility φαίνεται να ορίζει υψηλότερες τιμές, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντισταθμίσει πλήρως τα έξοδα», συμπλήρωσε.
Διαβάστε επίσης:
Starlink (Έλον Μασκ): Επενδυτικό σχέδιο πάνω από $100 εκατ. στη Νότια Αφρική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί στις 7 Ιουλίου τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
- Τασούλας: Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα – Επιθεώρηση στη φρεγάτα «Σπέτσαι»
- Wall Street: Με τον S&P 500 να κατακτά τις 6.200 μονάδες ολοκληρώθηκε ο Ιούνιος – Στις 44.000 ο Dow Jones
- Πετρέλαιο: Απώλειες 9,5% για το δεύτερο τρίμηνο για το Brent – Στον OPEC+ ξανά η προσοχή της αγοράς
