• Business

    Sonder: Δεν είναι airbnb, είναι ένα ξενοδοχείο με κεφαλαιοποίηση 1,1 δισ. ευρώ

    Francis Davidson, CEO και συνιδρυτής της Sonder


    Αν οι ξενοδόχοι  στην Ελλάδα νιώθουν να απειλούνται από το airbnb…. μπορούν να εφησυχάσουν και να αρχίσουν  να ανησυχούν όταν επεκταθεί και εδώ το Sonder,  η νέα αμερικάνικη πλατφόρμα που τώρα αναπτύσσεται….

    Η νέα πλατφόρμα έχει μετατρέψει σε πλεονεκτήματα όλα τα μειονεκτήματα του airbnb και αξιοποιεί ταυτόχρονα όλα τα πλεονεκτήματα της γνωστής πλατφόρμας με αποτέλεσμα να ανταγωνίζεται ευθέως τα ξενοδοχεία. Τα διαμερίσματα και σπίτια της νέας πλατφόρμας έχουν ενιαίο στυλ, κοινό brand name και παροχή υπηρεσιών ποιότητας ίδιες σε όποιο από αυτά κι αν πας.

    “Τα διαμερίσματα στη Sonders είναι σχεδιασμένα και εξοπλισμένα για να ζήσουμε, όχι μόνο να μείνουμε”, αναφέρει η πλατφόρμα, στην οποία τα σπίτια έχουν άνετα κρεβάτια, ωραία κλινοσκεπάσματα, μαλακές πετσέτες και καλά επιλεγμένες ανέσεις και προϊόντα πρώτης ανάγκης. Και περιλαμβάνουν και υπηρεσίες αφού ο,τιδήποτε  χρειάζεται ο πελάτης το προμηθεύεται  απλά αν το ζητήσει με ένα μήνυμα 24 ώρες την ημέρα.

    “Όταν μένεις σε ένα Sonder, μένεις σε ένα χώρο που μισθώνουμε, σχεδιάζουμε, παρέχουμε και συντηρούμε. Δεν υπάρχει μεσάζων. Δεν είναι το σπίτι κάποιου. Είναι ένα Sonder. Πάντα θα ξέρετε τι μπορείτε να περιμένετε πριν περάσετε στην πόρτα”, περιγράφει η ιστοσελίδα.

    Ο 26χρονος συνιδρυτής της Francis Davidson μέσω του Sonder προσφέρει  διαμερίσματα με κουζίνες και μοναδική διακόσμηση, που παρέχουν τη συστηματική εξυπηρέτηση ενός ξενοδοχείου με 24ωρη θυρωρείο και check in μέσω κινητού  και αλλαγές στις πετσέτες και αυτό είναι μόνο η αρχή αφού ουσιαστικά αυτό που ονειρεύεται είναι  να χτίσει το επόμενο Hilton…. σε διαμερίσματα. Τα ακίνητα της πλατφόρμας Sonder βρίσκονται ταυτόχρονα και  στο Airbnb στο Booking  και το  Expedia προκειμένου να έχουν τη μέγιστη προβολή ενώ η υψηλή ποιότητα και οι υπηρεσίες που προσφέρει τα κάνουν να μοιάζουν περισσότερο με ξενοδοχείο.

    Την Πέμπτη που πέρασε, η Sonder ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 210 εκατομμυρίων δολαρίων και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης ενός επιπλέον 15 εκατομμυρίων δολαρίων από τους κατασκευαστές ακινήτων, και έτσι η συνολική χρηματοδότηση φτάνει τα 225 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο νέος γύρος  διοργανώθηκε από την WestCap μαζί με την Valor Equity και την Tao Capital Partners, την επιχείρηση του Nicholas Pritzker και με την επιτυχία του ανέβασε την αποτίμηση του Sonder σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, επιβεβαιώνοντας πολύ γρήγορα την εκτίμηση της λίστας του Forbes το 2018 ότι θα είναι σύντομα στους μονόκερους (σταρταπ με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. δολάρια). Στους επενδυτές περιλαμβάνονται και οι Fidelity και ARod Corp.

    Πώς ξεκίνησε

    To Sonder ξεκίνησε το 2012, αλλά στην πραγματικότητα ξεκινά δύο χρόνια αργότερα το 2014, όταν οι δύο συνιδρυτές Francis Davidson και Lucas Pellan επισκέφθηκαν το Σαν Φρανσίσκο για πρώτη φορά.  Eίχαν κλείσει σε ένα σπίτι που όμως δεν ήταν έτοιμο να δεχθεί επισκέπτες,  αφού είχε απομεινάρια φαγητών στο ψυγείο και μαλλιά σκυλιών στα έπιπλα.  Έφυγαν και πήγαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης  που είχε άνετα κρεβάτια με λευκά λευκά κλινοσκεπάσματα.  αλλά χωρίς πολλά εστιατόρια στην περιοχή. Και τότε ένιωσαν ότι λείπει  ένας χώρος τόσο αξιόπιστος όσο ένα ξενοδοχείο, αλλά με όλη τη ζεστασιά και το χαρακτήρα ενός σπιτιού.
    “Γι ‘αυτό δημιουργήσαμε τη Sonder” σημειώνουν, – γιατί δεν πρέπει κάποιος να χρειάζεται να επιλέξει   ανάμεσα σε εξαιρετική εξυπηρέτηση και μια αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία”.



    ΣΧΟΛΙΑ