• Business

    Σωκράτης Κόκκαλης: Νέα εταιρεία holding με κεφάλαιο 30 εκατομμυρίων

    Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης της Intralot

    Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης


    Στη σύσταση νέας εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων με μετοχικό κεφάλαιο 30 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε πρόσφατα ο όμιλος Κόκκαλη. Σύμφωνα με το καταστατικό της, η Intracom Venture στοχεύει να αξιοποιήσει τα κεφάλαια για τη συμμετοχή της σε εταιρείες τεχνολογίας, ναυτιλίας, τουρισμού και ψυχαγωγίας.

    Της εταιρείας ηγείται ο γιος του Σωκράτη, Κωνσταντίνος Κόκκαλης, ενώ αντιπρόεδρος έχει αναλάβει ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο οποίος πρόσφατα σύστησε και τη δική του εταιρεία holdings, τη Black Oak Capital.

    Επίσης, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, της οποίας το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου καλύπτει η Intracom είναι ο Κωνσταντίνος Νικολετόπουλος, στενός συνεργάτης της οικογένειας, ο Νικόλαος Παπαπολίτης, διευθύνων εταίρος της δικηγορικής εταιρείας, ενώ πιστό στον Σωκράτη Κόκκαλη, το «επιτελείο» του φαίνεται ότι τον ακολουθεί στην επόμενη μέρα, καθώς τις υπογραφές για τη σύσταση της νέας εταιρείας holdings έβαλε ο Δημήτρης Κλώνης, επί χρόνια συνεργάτης του επιχειρηματία στον όμιλο της εισηγμένης.

    Πάντως, οι προθέσεις του Σωκράτη Κόκκαλη όσον αφορά στην εναπομείνασα εταιρεία παραμένουν αδιευκρίνιστες, καθώς τα σενάρια για την πώληση της Intracom Defence, που παράγει αμυντικά συστήματα διαρκώς ανακυκλώνονται.

    Βέβαια στην Intrakat που κατέχει πλέον το 5% δήλωσε ότι θα συμμετάσχει κανονικά στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 100 ευρώ που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες.

    Θυμίζουμε ότι η τελευταία κίνηση ήταν η απόσχιση του κλάδου ακινήτων της Intracom και η εισφορά σε νέα εταιρεία – την Intracom Ακίνητα, η οποία έχει ήδη συσταθεί – ενώ ιδιάζουσα είναι η περίπτωση της Intradevelopment, της οποίας τα ακίνητα έχουν γίνει αντικείμενο διαμάχης με το δημόσιο, με κυριότερο αυτών των έκταση των 30π στρεμμάτων στο παλαιό λατομείο του Ψυχικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Η έκπληξη του Χρήστου Μεγάλου, γιατί κάνουν πάρτι οι Μυλωνάς, Καραβίας και Ψάλτης, τι συμβαίνει με την προσφορά του ION GROUP για την Πειραιώς, η κατάθεση ψυχής του Μιχάλη Σάλλα και το αντίο της Πολιτοπούλου



    ΣΧΟΛΙΑ