• Business

    Σωκράτης Κόκκαλης: Μετά από 50 χρόνια στην Intracom, έχω ακόμα δυνάμεις

    Δημήτρης Κλώνης, Σωκράτης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Κόκκαλης

    Δημήτρης Κλώνης, Σωκράτης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Κόκκαλης


    «Το 2023 έκλεισα 50 χρόνια εργαζόμενος στις εταιρείες του ομίλου, έχω βέβαια κάποιες δυνάμεις ακόμα, αλλά κυρίως έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε νέα παιδιά, τα οποία πράγματι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησε η Intracom

    Αυτή ήταν η κατάληξη της ομιλίας του Σωκράτη Κόκκαλη ενώπιον των μετόχων της γενικής συνέλευσης της Intracom, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο.

    Μιλώντας για τις προκλήσεις της εισηγμένης, ο επιχειρηματίας πρόσθεσε πως «η μόνη μας δραστηριότητα αυτή τη στιγμή είναι στον κλάδο των επενδύσεων σε διάφορες εταιρείες, ελληνικές ή αλλοδαπές, και τις οποίες αξιολογούμε ανάλογα με την πιθανή απόδοση. Η μόνη εταιρεία με την οποία έχει σχέση η Intracom είναι η Intralot, έχουμε δραστηριοποιηθεί για τη συμμόρφωση της εταιρείας με τις πρακτικές που ισχύουν στις ΗΠΑ για τα τυχερά παιχνίδια και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, για τη βελτίωση της τεχνολογικής βάσης της εταιρείας.

    Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές εταιρείες, με ασφαλέστερες τις επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων, για αυτό και επίκειται η συγχώνευση με την Κλουκίνας-Λάππας, όπου βέβαια ο τομέας του Mothercare δεν είναι στόχος της εταιρείας μας.

    Είναι ωστόσο ένα καλό brand name και θα υπάρξει η συνέχιση της καλής διοίκησης. Η πώληση της Intracom Defence σε μια από τις καλύτερες εταιρείες στον αμυντικό τομέα και η συμμετοχή της στην Intracom Aviation δημιουργεί πολύ σοβαρές προοπτικές για το μέλλον, διότι είναι η πρώτη επένδυση της ισραηλινής εταιρείας σε χώρα εκτός του Ισραήλ.

    Εκτίμησαν ότι ετσι μπορούν να έχουν παρουσία σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς αποχωρήσαμε από τον παραγωγικό τομέα και θα παρακολουθούμε τομείς με πιθανή κερδοφορία».

    Να σημειωθεί ότι η Intracom Aviation διατηρεί συνεργασία με την Aegean.

    Ο κ. Κόκκαλης συνέχισε λέγοντας πως «η παγκόσμια αγορά αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο προβλέψιμη όσο ήταν πριν από μερικά χρόνια. Πήραμε μια σωστή απόφαση και θα έχουμε μια καλή πορεία, έχουμε νέα στελέχη και ελπίζω του χρόνου να μπορέσουμε να δώσουμε στους μετόχους ακόμα μεγαλύτερα μερίσματα. Κοιτάμε δυνατότητες σε νέες αγορές, όπως η αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής», είπε.

    Διαβάστε επίσης:

    INTRALOT: Ισχυρή οργανική αύξηση EBITDA 29,2% στο α΄τρίμηνο – Ικανοποίηση Σωκράτη Κόκκαλη

    Με 74,20% η Intracom στην Κλουκίνας-Λάππας – Προς υποχρεωτική δημόσια πρόταση

    Γιατί απογειώθηκαν οι μετοχές της οικογένειας Στασινόπουλου, ο FTSE 25 και το placement

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ