• Business

    Societe Generale: Πτώση στα καθαρά κέρδη 26% το πρώτο τρίμηνο

    Societe Generale

    Societe Generale


    Καθοδική πορεία κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Societe Generale κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας τη σημαντική πτώση του 26%, ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η «βουτιά» που σημειώθηκε στα καθαρά έσοδα της τράπεζας το πρώτο τρίμηνο οφείλεται κυρίως στο πλήγμα που δημιούργησαν τα αυξημένα κόστη, σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα έσοδα.

    Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα που καταγράφηκαν το διάστημα αυτό ήταν 631 εκατ. ευρώ, έναντι των 850 εκατ., που είχαν σημειωθεί το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

    Αναλυτικότερα για τα καθαρά έσοδα, η γαλλική τράπεζα είχε καθαρά τραπεζικά έσοδα 6,19 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 1,6%, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες αυξήθηκαν 1,3%, στα 4,79 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούσαν πως τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν τα 558 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά τραπεζικά έσοδα ύψους 6,16 δισ. δολαρίων. Για το λόγο αυτό η αποτίμηση είναι θετική, καθώς τα ποσά που καταγράφηκαν είναι καλύτερα των προβλέψεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βασανιστήρια στην Τασκένδη: Γιατί ένας απολυμένος τραπεζίτης διεκδικεί 5,3 εκατ. δολάρια από τη Societe Generale

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμπάνα 1,34 δισ. δολαρίων στην γαλλική τράπεζα Societe Generale επέβαλαν οι ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο τραπεζικό sell off στο χρηματιστήριο λόγω Societe Generale – Πτώση έως και 7% στις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ